Minicomputer van Mac mini en iPad Pro

Zo maak je een minicomputer van een Mac mini en iPad Pro

Bij de recent geïntroduceerde Mac mini 2018 moet je nog wel een display aansluiten. Die kun je los aanschaffen, maar zou het mogelijk zijn om daarvoor ook de iPad Pro 2018 te gebruiken? De makers van Luna Display laten zien dat het haalbaar is.

Minicomputer maken met Luna Display

Stel je hebt de iPad Pro 2018 gekocht en je zit ook te kijken naar de Mac mini 2018. Alles goed en wel, maar dan moet er ook weer een toetsenbord, muis en beeldscherm bij waardoor het zaakje wel erg in de papieren gaat lopen. Of… je neemt gewoon je gloednieuwe iPad Pro, want ook daarmee kun je sinds de komst van USB-C een minicomputer maken.

Met oplossingen als Duet Display kun je van de iPad een tweede scherm maken voor je Mac. Maar de makers van Luna Display waren benieuwd of je de iPad Pro ook als primaire display kunt gebruiken. Dat blijkt te lukken.

Luna Display-adapter

De iPad Pro wordt op die manier een draadloos touchscreen voor de Mac mini. Hiervoor heb je uiteraard wel het Luna Display-stickje nodig, die voor $80 in de winkel ligt. Deze verzendt het signaal via Wi-Fi en dat blijkt heel goed te werken. Het lijkt bijna een nieuw Apple-product. De iPad Pro heeft zo’n groot en mooi scherm, zeker als je de 12,9-inch uitvoering neemt die tegenwoordig minder gigantisch aanvoelt dan zijn voorganger.

Als je Luna opstart draai je als het ware macOS op je iPad. Sluit je de Luna-app, dan heb je weer de normale iPad Pro met iOS. Dit lost ook meteen enkele problemen op die mensen met de iPad Pro hebben: het is namelijk een krachtige computer, maar normale desktopfuncties zoals door mappen bladeren en zip-bestanden uitpakken zijn in iOS erg beperkt. De volgende stap is om uit te zoeken hoe je deze combinatie in je workflow kunt opnemen. De ontwikkelaars vragen zich af waarom Apple dit niet zelf heeft bedacht: een Mac mini gebundeld met een iPad Pro zou toch een ideale combinatie zijn?

Minicomputer van Mac mini en iPad Pro

Je kunt met deze oplossing namelijk makkelijk wisselen tussen een touchscreen en een extern keyboard met muis. Ook heb je meer manieren voor interactie met macOS. De ene keer gebruik je een Apple Pencil, dan weer een muis. Kabeltjes zijn niet nodig, want Luna werkt draadloos via Wi-Fi.

De instructies vind je hier. De Mac mini 2018 is verkrijgbaar vanaf €899 en de iPad Pro 2018 kost eveneens €899, dus het is wel even uitpuzzelen of je bijna tweeduizend euro wilt uitgeven voor je minicomputer, of dat je toch beter een MacBook kunt kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2018, 18:49
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen ipad pro, mac mini
Devices iPad Pro 2018, Mac mini

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.