Fitbit niet langer te koop in Apple Store

Apple is gestopt met de verkoop van Fitbits in de Apple Store. Concurrentie en ontbreken van HealthKit-ondersteuning kunnen redenen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

fitbit-surge-bankjeApple heeft Fitbit uit de winkels gehaald. De marktleider op het gebied van stappentellers, activiteitentrackers en fitnessarmbanden riep een paar weken geleden al wrevel bij Apple op, toen ze verklaarden voorlopig niet mee te doen aan Apple’s HealthKit. Vlak daarna circuleerden geluiden dat de Fitbits uit de Apple Stores zouden worden gehaald. Inmiddels blijkt dat te zijn gebeurd, ook in de Nederlandse Apple Store. De fitnessaccessoires van Withings, Nike en Jawbone zijn nog wel gewoon verkrijgbaar. De afgelopen weken was de voorraad Fitbits al danig geslonken. Apple haalde onlangs ook de producten van Bose uit de Apple Store, na een conflict met deze fabrikant.


Update: Fitbit is uit de online Apple Store gehaald, maar is voorlopig nog wel in de fysieke Apple Stores te koop (waaronder die in Nederland).

Bij Fitbit lijkt er niet meteen sprake van een openbaar conflict, maar lijkt het meer te gaan om concurrentie. Fitbit is marktleider en heeft net een super-sporthorloge aangekondigd die kan gaan concurreren met de Apple Watch, met name de sportuitvoering daarvan. Het verschil is dat de Fitbit Surge ingebouwde GPS heeft, terwijl de Apple Watch tijdens het sporten afhankelijk is van de GPS-functie in de iPhone.

Dat Fitbit heeft aangegeven HealthKit niet te ondersteunen, kan ook een reden voor Apple zijn om juist deze activiteitentrackers niet meer te verkopen. Niet dat het moeilijk is om in Nederland aan een Fitbit te komen: de iCulture Shop verkoopt de Fitbit One voor €99 en voor de Fitbit Zip ben je €59 kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.