Apple cadeaukaart in de VS voor 2020.

Apple vernieuwt cadeaukaarten: één kaart voor alles bij Apple

Alleen nog in de VS beschikbaar

Apple heeft in de VS haar cadeaukaarten vernieuwd. In plaats van een aparte kaart voor alle online diensten zoals de App Store en Apple Music enerzijds en een kaart voor de (online) Apple Store anderzijds, is er één overkoepelende kaart voor alles wat Apple verkoopt. Maar komt dit ook naar Nederland?

Als je voor je verjaardag, kerst of andere gelegenheid iemand vraagt om een cadeaukaart van Apple, moet je altijd duidelijk zijn welke kaart je precies bedoelt. Een iTunes-kaart kun je bijvoorbeeld alleen inwisselen bij de App Store, iTunes Store, voor iCloud-opslag en meer. Maar als je liever wil sparen voor een nieuwe iPhone, heb je een Apple Store-cadeaukaart nodig. Dat is in de VS nu verleden tijd met de vernieuwde cadeaukaarten.

Nieuwe cadeaukaarten: één kaart voor alles bij Apple

Op de speciale pagina op de Amerikaanse Apple-website legt Apple uit wat de nieuwe kaart doet. Of je nu producten, accessoires, apps, games of muziek wil kopen, je kan met de nieuwe kaart overal uit de voeten. Er is dan ook een nieuw Apple Account Balance: één saldo voor alles wat je bij Apple koopt.

Designs nieuwe Apple giftcard in 2020.

De kaarten hebben ook een nieuw design, met gekleurde Apple-logo’s. Er zijn in totaal acht verschillende designs als je een cadeaukaart per e-mail aanvraagt en vijf ontwerpen voor de fysieke versie. Van wat wij begrepen hebben, is het Apple-logo op de fysieke kaart een daadwerkelijke sticker. Zoals altijd bepaal je zelf welk bedrag je op de kaart wil hebben. Gebruikers in de VS kunnen hun huidige Apple Store-kaarten nog gewoon blijven gebruiken. Bestaande App Store en iTunes-kaarten kunnen in de VS nu ook gebruikt worden om producten te kopen in de Apple Store.

Wanneer in Nederland?
Het is nog onduidelijk of en wanneer de nieuwe cadeaukaarten naar Nederland en België komen. Momenteel biedt Apple dit alleen nog aan in de VS, maar het is de verwachting dat dit op den duur ook in Europa en dus in Nederland en België beschikbaar komt. Tot die tijd kun je bij de Apple Store terecht voor een Apple Store-cadeaubon. Wil je een goede deal voor iTunes-kaarten? In ons wekelijkse overzicht vind je de actuele kortingen. Bij Beltegoed en Startselect zijn regelmatig kaarten met extra tegoed beschikbaar.

Met dank aan tipgever Filip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2020, 12:59
Categorie Apple
Onderwerp cadeaukaarten

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.