Apple Earth Day-shirts

Dag van de Aarde: Apple daagt je uit vandaag te sporten

Tijdens Dag van de Aarde (Earth Day) kun je als Apple Watch-bezitter meedoen aan een uitdaging, waarmee je iMessage-stickers en een Workout-badge kunt winnen.

Vandaag gaan we de benen strekken, op de fiets klimmen, met de rolstoel rollen of op een andere manier actief worden. Apple daagt je namelijk uit om op de Dag van de Aarde (Earth Day) in beweging te komen. Het is de bedoeling dat je een 30 minuten durende activiteit buitenshuis uitvoert, waarmee je speciale iMessage-stickers en een badge kunt verdienen.

Earth Day 2017

Kom in beweging op de Dag van de Aarde!

Earth Day is een fenomeen dat vooral in de Verenigde Staten populair is. De dag heeft als doel om mensen te laten nadenken over de impact die ze hebben op de natuur en het klimaat. Ook in België wordt de Dag van de Aarde georganiseerd, met partners als Natuurpunt en Greenpeace. In Nederland is er een stichting die in het hele land activiteiten organiseert.

Dag van de Aarde-uitdaging in Activiteit-app.

Vandaag kun je meedoen, als je een Apple Watch hebt. Kies een van de activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen of in je rolstoel voortbewegen en hou dat minimaal 30 minuten vol. Je kunt daarbij gebruik maken van de Workout-app van Apple of een externe app, die gegevens wegschrijft naar HealthKit. Lukt dat, dan krijg je de speciale iMessage-stickers en een badge.

Apple heeft eerder uitdagingen georganiseerd rond Thanksgiving (alleen VS) en vlak na het nieuwe jaar.

Groene t-shirts op Dag van de Aarde

Ook in de Apple Store is iets te merken van de Dag van de Aarde. Winkelmedewerkers zullen vanaf donderdag 20 april hun blauwe shirts verruilen voor een groen Earth Day-shirt. Vorig jaar trokken de medewerkers ook al een groen t-shirt aan (zie foto).

Apple Earth Day-shirts

Groene appeltjes
De uithangborden van de meeste Apple Stores zullen eveneens een groen blaadje krijgen. Meestal grijpt Apple de Dag van de Aarde aan om hun milieu-activiteiten te benadrukken, door bijvoorbeeld uit te leggen hoeveel ze doen aan hernieuwbare energie en het recyclen van materialen. Inmiddels is 96 procent van de energie die Apple gebruikt hernieuwbaar en afkomstig van bijvoorbeeld zonne- en windenergie. Ook was er vorig jaar een lijstje ‘Apps for Earth’, waarmee geld werd gedoneerd aan het Wereldnatuurfonds. Dit jaar pakt Apple het wat rustiger aan, door te kiezen voor een bewegingsuitdaging met stickers en badges.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 22 april: Herpublicatie op Earth Day

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2017, 13:48
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.