Apple Watch activity challenge

Apple daagt je uit: zo verdien je de 5 km-badge vanuit Nederland en België

Apple daagt Watch-bezitters uit om op donderdag 24 november minimaal 5 kilometer te wandelen, hardlopen of rolstoelrollen. Je verdient er een speciale medaille en sticker mee.

Het is deze week Thanksgiving en dat betekent voor veel Amerikanen: urenlang in auto’s en vliegtuigen zitten, om vervolgens en gigantische kalkoen naar binnen te werken. Apple wil ze uitdagen om ook iets sportiefs te doen en kondigt daarom een Activity Challenge aan. Bezitters van een Apple Watch moeten op 24 november 5 kilometer wandelen of hardlopen om een speciale medaille te verdienen. Het is de eerste keer dat Apple zoiets doet.

Apple Watch activity challenge

Update 24 november: Goed nieuws! Wil jij ook die shiny 5 kilometer-medaille, maar vind je het wat te veel gedoe om het vliegtuig naar de VS te pakken? Het blijkt ook gewoon in Nederland te werken, zonder dat je jezelf naar een andere tijdzone hoeft te verplaatsen.

  1. Open op de iPhone de Watch-app en ga naar Algemeen > Taal en regio.
  2. Zet de Regionotatie op Verenigde Staten. De Apple Watch gaat nu de regionotatie aanpassen en dat kan een paar minuten duren. De klok blijft wel op Nederlandse tijd staan.
  3. Ga nu naar de Activiteit-app op de iPhone en je zult zien dat de badge klaarstaat. Je hoeft nu alleen nog maar 5 kilometer te wandelen of te hardlopen.

Apple Watch 5km badge

Uitdaging: hardloop of wandel 5 kilometer

Apple stuurde een notificatie naar Amerikaanse Apple Watch-gebruikers om ze te attenderen op de eerste Activity Challenge. Wandel of jog je 5 kilometer op donderdag 24 november, dan verdien je de speciale medaille (zie foto). Bovendien krijg je een iMessage-sticker die je naar vrienden kunt sturen. De sportactiviteit moet worden uitgevoerd met Apple’s Workout-app of met een app van een externe partij die samenwerkt met HealthKit. Rolstoelgebruikers zijn niet uitgesloten van de actie: zij kunnen 5 kilometer rollend afleggen.

Alleen in de Verenigde Staten?
Activity Challenges bestaan al langer in watchOS, maar het is de eerste keer dat Apple het gebruikt voor een actie. Helaas is de medaille niet zo makkelijk te verdienen in landen buiten de VS. Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag en tot nu toe komen alleen meldingen binnen van Amerikaanse gebruikers die de notificatie op hun Apple Watch hebben gehad. Het is nog onduidelijk of je vanuit Nederland en België de medaille ook kunt verdienen. Wat kan helpen is je iPhone en Apple Watch op 24 november instellen op een Amerikaanse tijdzone. Het zou mooi zijn als Apple een soortgelijke actie ook organiseert tijdens lokale feestdagen zoals Sinterklaas, Koningsdag en de nationale feestdag van België (in juli).

Apple legt het als volgt uit:

Thanksgiving Day Challenge
Earn this special achievement on Thanksgiving Day, November 24th when you complete a walk, run or wheelchair workout of at least 5K (3.1 mi) in the Apple Watch Workout app, or any app that records these workouts into the iPhone Health app. You’ll also earn a special Messages app sticker!

iCulture daagde je eerder uit om alle cirkels rond te maken in de Activiteit-app op de iPhone. Misschien zijn er iCulture-lezers die nog steeds bezig zijn om de cirkels rond te maken. Helaas is het idee bij ons door toestelwisselingen en problemen met backups in de soep gelopen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 24 november: Stappenplan toegevoegd om ook vanuit Nederland aan de uitdaging mee te doen om de 5km-badge en -sticker te verdienen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2016, 17:44
Categorie Apple
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.