Bike Computer voor iPhone

Bike Computer maakt van je iPhone een fietscomputer voor wielrenners

Bike Computer is een app voor wielrenners waarmee je je iPhone als fietscomputer kunt gebruiken. De app houdt alle fietsstatistieken bij, meet je hartslag en waarschuwt als je van de fiets valt.

Bike Computer voor iPhone

Bij fietsen met je iPhone denk je misschien meteen aan Strava, maar er zijn natuurlijk veel meer apps die het fietsen leuker maken. Zo is er Bike Computer, een app die in een half jaar tijd meer dan 100.000 downloads heeft verzameld en waarmee meer dan 1,2 miljoen kilometers zijn geklokt. Je gebruikt daarmee de iPhone als een fietscomputer op je stuur en de app synchroniseert alles met Strava.

Bike Computer voor iPhone

Bike Computer: een dashboard voor fietsers

Bike Computer kan het beste worden beschouwd als een dashboard voor fietsers. De app is zo overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat je geen Garmin-fietscomputer of een andere dure oplossing nodig hebt. En omdat je gewend bent om je iPhone meteen van je fietsstuur te halen zodra je afstapt, loop je ook niet het risico dat je je dure fietscomputer kwijtraakt.

De app heeft bovendien een Keep Me Safe-functie, die een noodberichtje naar vrienden of familie stuurt zodra je een ongeval krijgt. Voor Keep Me Safe zul je wel een abonnement moeten afsluiten, dat €0,99 per maand of €7,99 per jaar kost. Je hoeft het dus alleen te gebruiken in de maanden dat je daadwerkelijk op de fiets klimt en wat verder van huis gaat. De functie is – zoals wel vaker gebeurt – geïnspireerd door een persoonlijke ervaring. Een vriend viel van de fiets en realiseerde zich dat het veel slechter had kunnen aflopen als er geen hulp bereikbaar is. De functie maakt onderscheid tussen van de fiets stuiteren en over een hobbelig weggetje rijden. Als je gevallen bent en niet gewond bent geraakt heb je nog een paar seconden om dat op het scherm aan te geven. Dat voorkomt onnodige bezorgdheid.

Bike Computer voor iPhone

De app is nog niet helemaal af, liet de ontwikkelaars ons weten. Ze gaan nog meer persoonlijke functies toevoegen en zitten ook te denken aan meer functies waarvoor je zult moeten betalen. Als dashboard biedt Bike Computer in ieder geval al het broodnodige: snelheid, afstand, tijd, hoogteverschillen en nog meer. Je kunt er bovendien je hartslag mee registreren (via een gekoppelde hartslagmeter). De app is zodanig gemaakt dat er zo min mogelijk energie wordt verbruikt, want je wilt onderweg niet met een lege iPhone zitten. Volgens de makers is de app 12% efficiënter dan andere apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2017, 17:00
Categorie Apps
Onderwerp fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.