Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

‘Apple TV met 4K en live tv-kijken wordt aangekondigd tijdens iPhone-event’

Apple komt tijdens het iPhone-event ook met een nieuwe Apple TV. Deze Apple TV krijgt ondersteuning voor 4K-resolutie en werkt met HDR. Ook werkt Apple aan live tv-kijken via de TV-app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het lijkt nu zo goed als zeker dat Apple tijdens het aankomende iPhone-event in september een nieuwe Apple TV gaat onthullen. Er zijn al meerdere hints naar en nieuwe Apple TV opgedoken en nu meldt ook Bloomberg dat Apple tijdens het aankomende event een nieuwe Apple TV met 4K-ondersteuning aan gaat kondigen. De Apple TV biedt ook ondersteuning voor HDR en de TV-app krijgt een update met ondersteuning voor live tv-kijken.

Apple TV met remote, foto via Shutterstock (shutterstock_372008458)

Apple TV 5 met 4K en HDR

Het is alweer twee jaar geleden dat Apple een compleet nieuwe Apple TV op de markt bracht. De huidige vierde generatie Apple TV heeft niet alleen een nieuwe afstandsbediening, maar draait ook op tvOS en heeft een eigen App Store. De grootste vernieuwing in de aankomende vijfde generatie Apple TV zit hem volgens Bloomberg in de ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR-beelden. De resolutie van 4K-beelden is vier keer zo hoog als bij de huidige Apple TV die maximaal 1080p ondersteunt. HDR zorgt ervoor dat er mooiere kleuren op het scherm verschijnen. De televisie waar de nieuwe Apple TV aan gekoppeld wordt, moet echter wel ondersteuning bieden voor deze technieken.

Om 4K-content aan te bieden, moet Apple echter wel deals sluiten met de nodige partijen. Apple zou al gesproken hebben met diensten als Netflix die al 4K-films en series bieden op andere toestellen. Ook is Apple in gesprek met filmstudio’s voor het aanbieden van 4K-films via iTunes. Eerder werd er al in iTunes gehint naar de komst van 4K-films. Apple heeft volgens de bron ook gesproken met andere video-apps die momenteel al beschikbaar zijn op de Apple TV. Apple produceert tegenwoordig ook eigen content, waaronder het onlangs verschenen Carpool Karaoke. Mogelijk is deze serie al in 4K geschoten, waardoor dit meteen in de hoogste resolutie op de nieuwe Apple TV bekeken kan worden.

Bekijk ook

iTunes-films hinten naar nieuwe Apple TV met 4K en HDR

Apple is bezig om 4K HDR-films toe te voegen aan de iTunes Store. Dat zou kunnen wijzen op een 4K Apple TV met HDR-ondersteuning dit najaar.

Live tv-kijken via TV-app

Eind vorig jaar introduceerde Apple de nieuwe TV-app, waarin bestaande diensten samengevoegd worden. De TV-app is een soort universele tv-gids waarin je allerlei soorten video-content kunt bekijken, waaronder films en series. Apple zou echter ook van plan zijn om de TV-app van een update te voorzien, waardoor live tv-kijken mogelijk wordt. Bestaande diensten die al live tv-kijken aanbieden, zouden dat dus ook via de TV-app op de Apple TV kunnen doen. Gecombineerd met de 4K-resolutie, kun je in theorie televisie kijken met de hoogst mogelijke resolutie. De TV-app is echter nog niet beschikbaar in Nederland en België, want deze is alleen actief in Amerika. Het zal waarschijnlijk nog wel jaren duren voordat de TV-app in Nederland en België komt, mocht dat ooit het geval zijn.

Bekijk ook

Apple komt met universele tv-gids voor de Apple TV genaamd TV

Apple komt met een universele tv-gids voor de Apple TV. Met de nieuwe app kun je zien welke tv-series en films allemaal beschikbaar zijn bij de verschillende streamingdiensten. De app werkt ook op iOS.

De nieuwe Apple TV zal volgens de bron dus tijdens de iPhone-presentatie in september aangekondigd worden. Naast de nieuwe Apple TV gaat het dus om drie nieuwe iPhones en een nieuwe Apple Watch met 4G-verbinding. Wanneer de presentatie exact plaatsvindt, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zal Apple het event organiseren in de tweede of derde week van september.

Bekijk ook

tvOS 11 beta bevat verwijzing naar nieuwe 'J105a' Apple TV

Apple bracht gisteravond de zevende beta van tvOS 11 uit. Daarin zijn verwijzingen gevonden naar 'J105a', de codenaam voor de toekomstige 4K Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.