Apple Watch Series 6 met Solo Loop.

Apple: ‘Solobandje rekt nog uit tijdens dragen’

Meetadvies aangepast

Apple heeft het maatadvies voor de Solobandjes aangepast. Ze worden nog iets langer in de loop van de tijd, dus je kunt ze beter iets te krap kopen. Het Solobandje oftewel Solo Loop (zie review) is nieuw in het assortiment van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Solobandjes rekken uit

Eerder deze maand verscheen de Apple Watch Series 6 samen met de Apple Watch SE en een nieuwe reeks horlogebandjes. Het Solobandje en Gevlochten solobandje trokken daarbij de meeste aandacht, omdat ze compleet nieuw zijn en geen gesp hebben. Eerder gingen er al geluiden dat je deze bandjes het beste in de kleinst mogelijke maat kunt kopen en Apple benadrukt dat nu nog eens extra. Je moet bij deze bandjes goed nadenken welke maat je bestelt, want een te groot bandje gaat bungelen en zorgt dat je geen goede hartslagmetingen kunt doen.

Apple heeft de supportdocumenten over de Apple Watch bijgewerkt en waarschuwt daarbij voor het langer worden van de bandjes in de loop van de tijd. De band kan daardoor iets losser om je pols gaan zitten:

Solo Loop may increase in length over time.

De Nederlandse supportpagina is nog niet aangepast en noemt nog helemaal niet de Apple Watch Series 6, laat staan de nieuwe bandjes. Dit geldt overigens alleen voor de gewone Soloband die van siliconenrubber is gemaakt. Het Gevlochten solobandje van gerecyclede textiel blijft blijkbaar wel op maat. Een nauw aansluitend bandje zit prettiger en werkt beter.

Solobandje (Solo Loop) maathulp

Blijkbaar levert het meten van de pols met Apple’s maathulp toch wat problemen op bij gebruikers, want Apple heeft de maathulp bijgewerkt met meer instructies. De getallen 1 tot en met 12 zijn wel hetzelfde gebleven, maar er zijn nieuwe illustraties toegevoegd.

Koop je de verkeerde maat, dan zal het soms betekenen dat je de complete Apple Watch met bandje moet terugsturen naar Apple, al zijn er ook ervaringen van mensen die alleen het bandje hoefden om te ruilen. Dit kun je het beste doen bij de Apple Store, als jouw maat op voorraad is. Het oude bandje wordt dan ingenomen en je krijgt en nieuw, beter passend bandje mee naar huis.

Sololoop kleuren

Lees ook onze review van het Solobandje, met ervaringen met het siliconenrubber exemplaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2020, 12:24
Categorie Accessoires
Onderwerp horlogebandje

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.