Apple ResearchKit en CareKit

Apple gaat gehoorverlies onderzoeken met AirPods Pro

Apple heeft de Apple Research-app een update gegeven voor de iPhone en Apple Watch. Je kunt nu ook met AirPods Pro meedoen aan onderzoeken naar gehoorverlies. Verder gebruikt de app minder energie op de Apple Watch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De Apple Research-app is dé plek waar je kunt meedoen aan medische onderzoeken. Helaas kunnen we in Nederland nog niet inschrijven voor de onderzoeken, maar in de VS lopen momenteel drie projecten: ‘Women’s Health’, ‘Heart and Movement’ en de ‘Hearing Study’. Laatstgenoemde onderzoekt de invloed van blootstelling aan geluid op je gezondheid en stressniveau. Vanaf nu kun je ook meedoen met je AirPods Pro.

Versie 1.1.2 heeft ook verbeterde VoiceOver-ondersteuning voor mensen die deelnemen aan het gehooronderzoek. En gebruik je de app op je Apple Watch, dan gaat de batterij minder snel leeg.

Apple Research app

Apple doet op allerlei manieren medisch onderzoek. Hiervoor is
ResearchKit beschikbaar, een verzameling hulpmiddelen voor onderzoekers om medische vragen te stellen aan een grote groep iPhone-gebruikers. Het idee was dat mensen niet meer naar een kliniek hoeven te komen om bijvoorbeeld medische enquetes rond een bepaalde ziekte of aandoening te beantwoorden. In plaats daarvan kun je de vragen gewoon op je iPhone of Apple Watch beantwoorden. Verder kunnen de onderzoekers medische data krijgen van de deelnemers. Je doet mee op vrijwillige basis.

Helaas zijn de onderzoeken tot nu toe erg regionaal beperkt. Als je mee zou willen doen, moet je eerst naar de VS verhuizen. De app is gratis te downloaden, maar ook hiervoor zul je naar de Amerikaanse App Store moeten gaan. Je krijgt geen vergoeding voor je inspanningen en in sommige gevallen wordt samengewerkt met commerciële instellingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2020, 13:44
Categorie Diensten
Onderwerp researchkit
Device AirPods Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.