Apple-ontwikkelaar Erika Hairston

Apple zet jonge en ervaren ontwikkelaars in de spotlight voor WWDC 2019

Apple heeft in aanloop naar WWDC 2019 twee ontwikkelaars in het zonnetje gezet. Eén van hen is een bekend gezicht: de Nederlander David Niemeijer, die met zijn apps heel wat mensen helpt om beter te communiceren. Hij bezoekt WWDC al voor de zeventiende keer. De andere ontwikkelaar is voor het eerst op WWDC.

Portret van twee WWDC-bezoekers

WWDC is niet alleen een plek waar Apple grote aankondigingen doet en waar de ontwikkelaars workshops kunnen volgen. Het is ook de plek waar ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten om ideeën en ervaringen uit te wisselen. Er komen meer dan 5.000 ontwikkelaars uit 86 landen op af, plus nog een hoop ontwikkelaars die geen toegangskaartje hebben kunnen bemachtigen, maar het wel leuk vinden om de hele week in en rond San José rond te hangen. Nieuwkomers kunnen in contact komen met ervaren ontwikkelaars en daar kunnen interessante samenwerkingen en kruisbestuivingen uit ontstaan. Eén van die nieuwkomers is de 23-jarige Erika Hairston, een voormalig student van Yale.

Erika Hairston: app voor minderheden

Hairston past precies in het plaatje dat Apple graag naar buiten brengt. Ze heeft een dienst ontwikkeld met de naam Zimela, waarmee minderheden werkgerelateerde contacten kunnen leggen in de techwereld. Het gaat om het vinden van een nieuwe baan, maar ook om het vinden van een mentor, die je verder kan helpen in je carrière. Hairston deed mee aan Apple’s Entrepreneur Camp, een speciaal programma om vrouwelijke ontwikkelaars op weg te helpen. De Zimela-app voor iOS zal tijdens WWDC 2019 voor het eerst verkrijgbaar zijn.

Erika Hairston developer

Het idee is simpel: groepen die minder goed ‘aan de bak’ komen krijgen met de app een steuntje in de rug. Je krijgt te zien welke werkmogelijkheden er zijn, waar je stage kunt lopen en hoe je hulp vindt. Ze maakte de app in het laatste jaar op Yale. De naam is afkomstig uit de film ‘Black Panther’.

David Niemeijer: 17e keer op WWDC

David Niemeijer is een bekend gezicht op iCulture: we hebben meermaals aandacht besteed aan zijn bedrijf AssistiveWare. De 50-jarige CEO van AssistiveWare is dit jaar voor de zeventiende keer op WWDC en staat al jarenlang op de radar bij Apple. Zo bracht Tim Cook in 2016 een bezoek aan AssistiveWare, nadat hij op Startup Fest Europe was langsgegaan voor een gesprek met Neelie Kroes.

David Niemeijer van AssistiveWare

Niemeijer richtte AssistiveWare op nadat een vriend verlamd was geraakt na een auto-ongeluk. Met het virtuele toetsenbord ‘Keystrokes’ (2001) kwam hij in beeld bij Steve Jobs. Een gebruiker vroeg of KeyStrokes ook voor de Mac kon worden gemaakt en sindsdien is er een nauwe band ontstaan. Tegenwoordig is AssistiveWare een van de grootste aanbieders voor mensen die moeite hebben met communiceren.

Wil je meer weten over AssistiveWare? Luister dan naar onze podcast met David Niemeijer of bekijk de video die we bij AssistiveWare hebben gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.