Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Cardiogram-app gaat spannendste momenten van WWDC-keynote meten

Over welke aankondigingen tijdens de keynote van WWDC 2019 zijn ontwikkelaars het meest enthousiast? De hartslag-app Cardiogram gaat het meten via de Apple Watch.

Gebruikers kunnen op vrijwillige basis meedoen aan de metingen van Cardiogram. Op basis van stijgende hartslagmetingen gaan de makers van de app kijken welke aankondiging de meeste opwinding veroorzaakt. Apple gebruikt WWDC om belangrijke nieuwe functies voor iOS, watchOS, tvOS en macOS aan te kondigen, en hoewel er al veel is uitgelekt zijn er toch ook altijd wel weer wat verrassingen. Vaak blijkt pas uit gesprekken na afloop van de keynote welke aankondigingen het meest spannend waren. Maar Cardiogram wil dat al tijdens de keynote doen.

Cardiogram meet hartslag tijdens WWDC

Gebruikers van de Cardiogram-app kunnen tijdens de WWDC-keynote continu hun hartslag laten meten via de Apple Watch. De data wordt per minuut gedeeld door het bedrijf in de vorm van een live hartslag-grafiek. Je ziet dan wat de huidige hartslag is van de deelnemers en de verwachting is dat je vlak na grote aankondigingen een flinke piek te zien krijgt.

Cardiogram-app

Het gaat om een experiment. Cardiogram biedt al langer de mogelijkheid om je hartslag te delen met anderen, maar daarvoor zul je wel de (betaalde) Family Mode moeten gebruiken. Je kunt dan je hartslag live delen met gezinsleden en andere naasten, zodat zij jouw medische situatie een beetje in de gaten kunnen houden. Het is mogelijk om deze data met twee anderen te delen, eventueel ook met je arts.

WWDC 2019 begint op maandag 3 juni met de keynote op maandagavond 19:00 uur Nederlandse tijd. In het McEnery Convention Center in San Jose zal Apple alle belangrijke aankondigingen doen en iCulture zit er natuurlijk bovenop met uitgebreide verslaggeving tijdens en na het event. De hele week na de keynote zullen we extra veel aandacht besteden aan de aangekondigde nieuwe functies, hoe ze werken en wat ze voor jou betekenen. Lees ook onze WWDC 2019 verwachtingen als je alvast een indruk wil hebben van de aankondigingen die Apple hoogstwaarschijnlijk gaat doen.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen voor WWDC 2019

De WWDC 2019 komt eraan! Vandaag trapt Apple haar jaarlijkse keynote af in San Jose. Wat kun je verwachten van de WWDC 2019? We zetten alle te verwachte aankondigingen voor je op een rij.

Heb je de Cardiogram-app nog niet en wil je het speciaal voor dit event installeren, dan kan dat via onderstaande link. De app is gratis te gebruiken; alleen voor de premium-functies moet je betalen.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.