iCulture Podcast visual

iCulture Podcast interviewserie ’10 jaar App Store’ → David Niemeijer en Alexander Baars

Er staat een nieuwe aflevering in de serie '10 jaar App Store' voor je klaar. Luister naar David Niemeijer en Alexander Baars, die vertellen hoe het is om apps te maken voor mensen die moeite hebben met communiceren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In deze aflevering: David Niemeijer en Alexander Baars

We praten met David en Alexander over toegankelijkheid en het maken van apps voor mensen die moeite hebben met communiceren, horen of lezen. Hoe lastig is het om apps en toepassingen voor deze heel specifieke doelgroepen te maken, waarbij gebruikers toch heel verschillende wensen en behoeften hebben?

Click here to display content from anchor.fm

Wie is David Niemeijer?

David Niemeijer (AssistiveWare)David Niemeijer is CEO en oprichter van AssistiveWare. Met apps zoals Proloquo2Go is zijn bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler. De apps worden in Nederland gemaakt, maar gebruikers zitten over de hele wereld en dat geldt ook voor de support die AssistiveWare aan de gebruikers levert.
Apps van AssistiveWare:

Volg David op Twitter via @niemeijerd en via @assistiveware

AssistiveWare: David Niemeijer

We hebben ook een (video-)interview bij AssistiveWare gedaan, dus lees en kijk ook vooral daarnaar als je meer wilt weten over de apps die ze maken.

Bekijk ook

iCulture interviewt AssistiveWare: apps om beter te communiceren

Ook in Nederland worden bijzondere apps gemaakt. Zo is AssistiveWare in Amsterdam een bekende naam op het gebied van ondersteunde communicatie. AssistiveWare maakt apps voor mensen die moeite hebben met communiceren. Wij gingen bij dit bedrijf langs om te vernemen wat het is, dat deze apps zo bijzonder maakt.

Wie is Alexander Baars?

Alexander Baars (Dedicon)Alexander Baars is systeemontwikkelaar en projectmedewerker innovatieteam bij Dedicon. Hij maakt apps voor iOS en Android. Omdat Dedicon informatie toegankelijk maakt voor mensen met een visuele beperking speelt toegankelijkheid een zeer belangrijke rol in deze apps. Een van de apps waar Alexander aan werkt is Daisylezer, een boekenapp met streaming audio. Yoleo is een full-text-full-audio boekenspeler, die tot doel heeft kinderen te stimuleren meer te lezen. Daarnaast zit Alexander in het innovatieteam van Dedicon, dat tot doel heeft het vinden van nieuwe innovaties en samenwerkingen om de producten te verbeteren.

De apps van Dedicon:

Alexander Baars is niet actief op Twitter, maar je kunt wel @dedicon volgen

Sponsor

De serie ’10 jaar App Store’ is mede mogelijk gemaakt door Moneyou.nl

Wil je weten hoe je podcasts luistert op je iPhone? Of welke goede podcast-apps er voor de iPhone zijn? Misschien wil je weten waar je de iCulture Podcast vindt? We hebben voor alles wat je wilt weten een uitgebreide uitleg. Veel luisterplezier!

iCulture Podcast abonneren en beluisteren

Abonneer je op onze iCulture podcast in je favoriete tool of via de directe feed om geen enkele aflevering te missen en laat weten wat je ervan vindt!1 En ben je blij verrast over onze podcast, dan zouden we het natuurlijk leuk vinden als je een sympathieke beoordeling van 5 sterren in Apple’s Podcast-app, iTunes of andere podcast-apps zou willen achterlaten. Alvast bedankt!

Zo abonneer je op de iCulture podcast:

Op de desktop kun je ons bijvoorbeeld beluisteren via iTunes, PocketCasts of natuurlijk in dit artikel. Of je kunt handmatig de directe feed toevoegen aan je favoriete podcastdienst of -app.

Bekijk ook

iCulture podcast: zo luister je naar onze podcast

Wil je niet alleen lezen over ontwikkelingen rondom Apple, maar wil je het ook in onze eigen bewoordingen horen? Dat kan vanaf nu, want we zijn gestart met de iCulture podcast! Minimaal twee keer per maand verschijnt er een nieuwe aflevering, afwisselend met interviews en een bespreking van het nieuws.

Eerdere afleveringen om te luisteren:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.