App Store reviewproces

Je kunt nu apps van meer dan 200MB mobiel downloaden

Het is vanaf nu mogelijk om apps met een grootte van meer dan 200MB via je mobiele dataverbinding te downloaden. Voorheen gold een limiet van 150MB en dat werd vervolgens opgerekt naar 200MB. Grotere apps waren voorheen alleen te downloaden via een Wi-Fi-netwerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 4 juni: Apple heeft de downloadlimiet voor apps nu helemaal opgeheven. Je kunt nu apps van onbeperkte grootte downloaden via de mobiele dataverbinding van je Mac.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel:

Apps downloaden tot 200MB

Apple heeft stapsgewijs de downloadlimiet voor mobiele apps opgehoogd. Bij het begin van de App Store in 2008 lag de limiet op 10MB en daarna ging in februari 2010 de limiet omhoog naar 20MB. In september 2013 ging het van 50MB naar 100MB en in september 2017 van 100MB naar 150MB. Het betekent dat je makkelijker onderweg nieuwe apps en games kunt installeren en niet bent gedwongen om te wachten tot je thuis bent. Vooral mensen met een heel grote of onbeperkte databundel zullen hier blij mee zijn.

Apple heeft de limiet ingesteld om gebruikers te beschermen. Anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat je een app van meer dan een GB downloadt en door je databundel heen gaat. Maar het kan ook vervelend zijn, want er is geen optie om de limiet uit te zetten. Het zou prettiger zijn als Apple je alleen een waarschuwing geeft en daarna zelf de keuze laat.

Wat je wel zelf kunt bepalen is of je al dan niet apps via het mobiele netwerk wilt downloaden. Je regelt dit zelf via Instellingen > iTunes Store en App Store > Gebruik mobiele data.

App Store reviewproces

Mocht je toch een app tegenkomen van 300MB, dan is het mogelijk dat je alsnog kunt installeren via het mobiele netwerk. Je download namelijk alleen de app-onderdelen die voor jouw toestel benodigd zijn. Als je een iPhone SE hebt hoef je uiteraard niet de graphics voor een 12,9-inch iPad Pro binnen te halen. Ook voor video-podcasts, films uit de iTunes Store en andere digitale content gelden beperkingen. Via Instellingen > Mobiele netwerk zie je meteen welke apps de meeste data opslurpen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 05 juni: Info over opgeheven downloadlimiet toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2019, 19:09
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.