Apple Pay Italië

Nog meer Apple Pay-supportpagina’s vertaald naar het Nederlands, zit er schot in?

Apple heeft nog meer supportpagina's voor Apple Pay vertaald naar het Nederlands. Komt Apple Pay er nu snel aan, buiten de banken om?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de afgelopen weken niet stilgezeten: ze hebben inmiddels alle relevante supportpagina’s voor Apple Pay vertaald naar het Nederlands. Eerder was dat in andere Europese landen een teken dat Apple Pay snel van start zou gaan.

Apple Pay Italië

Dit is een herpublicatie, waarbij we alle inmiddels vertaalde supportpagina’s op een rijtje hebben gezet.

Update 19 oktober: informatie over ING en bunq toegevoegd

Apple Pay-supportpagina’s in het Nederlands

Er zijn inmiddels behoorlijk wat supportpagina’s naar het Nederlands vertaald. Hier heeft Apple de afgelopen weken aan gewerkt, waarbij vooral op 10 oktober heel wat nieuwe pagina’s live zijn gegaan:

10 oktober:

Apple Pay supportpagina's vertaling

Begin oktober:

Eind september:

De enige pagina die nog niet bestaat is de algemene uitlegpagina over Apple Pay, die er in het Italiaans zo uitziet. Het Nederlandse equivalent bestaat nog niet (en de Belgische trouwens ook niet). Deze pagina’s verschenen in Italië, Spanje en andere landen vlak vóór de lokale lancering van Apple Pay online.

De afgelopen dagen zijn er geruchten dat Apple Pay snel naar Zweden, Denemarken en Finland komt en inderdaad: ook daar zijn de supportpagina’s inmiddels vertaald.

Apple Pay op komst?

Apple Pay is al in een aantal Europese landen beschikbaar, namelijk in Frankrijk, Italië, Ierland, Rusland, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Er staan nog wat witte vlekken op de Europese kaart, met name Nederland, België en Duitsland. Tijdens het iPhone-evenement op 12 september deed Apple geen nadere aankondigingen. Maar er is ook nog een andere theorie, die 3FM DJ @michielveenstra ons eerder toestuurde: “Zou Apple Pay naar Nederland komen buiten de banken, om maar met eigen payment systeem?”

Die mogelijkheid zit erin, nu Apple Pay Cash naar verwachting in iOS 11.1 van start gaat. Het betaalsysteem maakt deel uit van iMessage en gaat in ieder geval in de Verenigde Staten van start, maar Apple heeft het handelsmerk ook in Europa aangevraagd.

Er zijn al langere tijd geruchten dat de Nederlandse bank ING geïnteresseerd zou zijn. De bank had eerder ook al Apple Pay-informatie op de website staan, maar haalde dat later weer weg. Concrete bevestiging is er nog niet.

Pagina plotseling weer teruggezet
Dat er iets gaande is, is wel duidelijk. Apple vertaalde deze supportpagina op 24 augustus naar het Nederlands, maar zette de tekst vlak daarna weer terug naar het Engels. Inmiddels is de Nederlandstalige versie weer te bekijken, voorzien van de publicatiedatum 10 oktober. Er wordt dus actief aan gewerkt.

Heel wat iCulture-lezers hadden het vertalen van de supportpagina naar het Nederlands opgemerkt. Heel veel dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 19 oktober: Informatie over ING en bunq toegevoegd.
  • 2017 - 18 oktober: Artikel opnieuw gepubliceerd omdat er nog meer supportpagina's vertaald zijn naar het Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2017, 7:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple pay, mobiel betalen

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.