Facebook-app design in het wit.

Facebook-app krijgt vernieuwd design: dit moet je weten

Ook nieuwe functies voor groepen

Facebook heeft zijn app voorzien van een nieuw ontwerp. De Facebook-app neemt afscheid van de blauwe balk en krijgt binnenkort ook nog een dark mode.

Facebook-app vernieuwd

De app van Facebook heeft er de afgelopen jaren vooral veel functies bij gekregen, terwijl het ontwerp grotendeels hetzelfde is. Daar komt nu verandering in. Tijdens de F8 2019-conferentie onthulde Facebook een vernieuwde app, waarbij de focus ook minder op de tijdlijn komt te liggen. Het design van de Facebook-app is vooral een stuk witter.


In de aankondiging belooft Facebook dat de app vooral simpeler en sneller is. Facebook rolt het nieuwe design van de app nu al uit, dus het zou kunnen dat je het nieuwe witte ontwerp al ziet. Het nieuwe ontwerp ruilt de blauwe balk bovenaan in voor een groot Facebook-logo. De zoekfunctie zit nu verstopt achter een zoekknop bovenin, naast de knop om direct naar Messenger te gaan. Naast het nieuwe design, komen er nog veel meer veranderingen aan.

Facebook design in het wit.

Nieuwe focus op groepen

Facebook zegt dat ze de komende tijd de focus gaan verleggen van de tijdlijn naar de groepen en evenementen. Volgens Facebook zijn dit de plekken waar gebruikers de meeste tijd doorbrengen. Via knoppen onderin ga je eenvoudig naar deze pagina’s. De Groepen-pagina krijgt een nieuw ontwerp zodat je makkelijker nieuwe berichten kan ontdekken. Hier verschijnt dan ook een gepersonaliseerde tijdlijn van alle berichten uit jouw groepen. Ook in andere plekken in de app vind je binnenkort meer aanbevelingen voor groepen. Denk aan de Facebook Marktplaats, de plek waar je dingen te koop aan kan bieden.

Nieuwe evenementenpagina en nieuwe vrienden ontmoeten

In de zomer krijgt de app ook een nieuwe evenementenpagina. Op deze pagina zie je in één oogopslag wat er om jou heen gebeurt. Ook ontdek je zo lokale bedrijven en kun je contact leggen met je vrienden om bijvoorbeeld ergens af te spreken. Facebook gaat overigens ook een optie aanbieden genaamd Meet New Friends. Met deze optie kun je nieuwe mensen ontmoeten van bijvoorbeeld groepen waar je bij aangesloten bent.

Facebook-app vernieuwd met groepen en evenementen.

Nieuw design voor web

Ook de webversie van Facebook krijgt een nieuw ontwerp. Deze wordt net als de mobiele versie een stuk witter dan voorheen. De blauwe huisstijl verdwijnt en aan de rechter kant komt een groter menu. Bovenin komen er nieuwe tabbladen, vergelijkbaar met de knoppen die je nu al onderaan de mobiele app hebt. De webversie krijgt ook een dark mode, zodat je in één muisklik kan omschakelen naar een donkere weergave.

Dark mode komt ook naar iOS

Facebook laat weten dat de donkere modus ook naar de mobiele app komt. Deze donkere modus komt eerst alleen naar het Watch-gedeelte, waar je video’s kan bekijken van vrienden en kanalen waar je lid van bent of die je leuk vindt. Het is de verwachting dat de donkere modus daarna ook nog naar de rest van de app komt. Dat is mooi op tijd voor de donkere modus in iOS 13.

Meer nieuws
Facebook kondigde ook aan dat Instagram een nieuwe verbeterde camera krijgt. De filters en alle overige opties verschijnen in een nieuwe weergave. Hierbij hoort ook de nieuwe Create Mode, waarmee je makkelijker kan delen zonder dat je een foto of video hoeft te maken. Je kan bijvoorbeeld alleen een kleurige tekst invoeren of een poll starten.

Facebook bevestigde ook nogmaals dat ze werken aan de integratie tussen Facebook, WhatsApp en Instagram. Dat betekent dat je straks via WhatsApp een berichtje kan sturen naar iemand via Instagram en andersom. Facebook belooft dat de gecombineerde diensten gebruikmaken van versleuteling.

Alle overige aankondigingen van Facebook vind je op de blogposting. Gisterenavond lekte ook al vroegtijdig de Mac-app van Facebook Messenger uit. Meer daarover lees je in ons aparte bericht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2019, 13:43
Bron Bron Facebook
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.