Apple Pay Duitsland gestart

Apple Pay vandaag gestart in Tsjechië en Saoedi-Arabië

Apple Pay is op dinsdag 19 februari van start gegaan in twee nieuwe landen: de Tsjechische Republiek en Saoedi-Arabië. Wereldwijd staat Apple Pay daarmee op 35 landen en regio's... behalve uiteraard in Nederland.

Apple Pay in Tsjechië

Gebruikers in Tsjechië meldden vroeg op de dinsdagochtend al dat de betaalmethode van start was gegaan. Ze konden vanaf dat moment contactloos betalen met hun iPhone of Apple Watch. Vlak daarvoor had Apple de schakelaar al omgezet in Saoedi-Arabië. Officieel had Apple op dat moment nog niets aangekondigd, al waren er sinds januari al wel geruchten. Het geeft maar aan dat Apple lang niet altijd de start van Apple Pay vooraf aankondigt. Ook in België ging Apple Pay van start zonder aankondiging vooraf, maar wel met een flinke dosis geruchten.


In Tsjechië doen banken als Air Bank, Ceska, EdenRed, J&T Banka, mBank, MONETA Money Bank en KB mee. Ook betaalaanbidders Mastercard, Maestro, VISA en Twisto zijn aan boord. Wat winkels betreft noemt Apple als officiële partners onder andere iStores, iWant en Sephora, met daarnaast een aantal van oorsprong Duitse winkelketens zoals Kaufland, DM, LIDL, Rossmann en Makro. Daarnaast werkt het op andere plekken waar je contactloos kunt betalen.

Apple Pay in Tsjechië

Gebruikers kunnen hun bankkaarten al registreren bij Apple Pay, zo bleek vannacht al uit tweets en andere berichten van sociale media. Afgelopen februari bevestigde een woordvoerder van Ceska al dat de bank bezig was met testen en als early adopter van de partij zou zijn. Later zouden ook Fio, Equa, Creditas en CSOB zich willen aansluiten.

Apple Pay in Saoedi-Arabië

Een paar uur eerder ging de uitrol van Apple Pay in Saoedi-Arabië al van start met een handvol lokale banken, waaronder de grootste van het land: National Commercial Bank. Ook banken zoals Al Rajhi bevestigden dat ze meedoen en brachten updates van hun bankenapps uit. Op de officiële pagina belooft Apple dat het werkt met Saudi Payments Network (MADA), Alinma Bank, Al Rajhi Bank, Bank Aljazira, National Commercial Bank en Riyad Bank. Ook bepaalde creditcards van VISA en Mastercard zijn geschikt. Apple noemt maar liefst 46 winkelketens waar je kunt betalen, waaronder Carrefour, Krispy Kreme, IHOP, McDonald’s, Swarovski en Zara. In oktober vorig jaar liet Apple al hints vallen dat de betaalmethode eraan zat te komen, maar daarna bleef het stil.

Apple Pay Duitsland gestart

Tsjechië en Saoedi-Arabië zijn de eerste twee landen sinds Apple Pay vorig jaar december van start ging in Duitsland. Daar is de uitrol ook nog steeds aan de gang. Nog dit jaar komen er nieuwe banken bij, waaronder ING DiBa, DKB en MLP. Wanneer dit gebeurt is nog onduidelijk, maar de banken geven zelf aan dat ze nog voor het einde van het jaar van de partij willen zijn, mogelijk komende zomer.

In Nederland zijn er nog geen tekenen dat Apple Pay spoedig van start gaat. Er is wel een constante stroom hints naar Apple Pay, maar die blijken meestal loos alarm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2019 om 8:20
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.