Apple Pay in Spanje.

Apple bereidt Duitsland en Italië voor op Apple Pay

Apple Pay lijkt binnenkort uit te gaan breiden naar twee grote Europese landen. Apple heeft de support-pagina's voor Apple Pay in Duitsland en Italië aangepast en vertaald. Maar wanneer volgt Nederland?

Langzaamaan bereikt Apple Pay steeds meer landen en banken en het lijkt erop dat Duitsland en Italië bovenaan Apple’s Apple Pay-lijstje staan. Zowel de Duitse als de Italiaanse Apple Pay-pagina’s zijn onlangs bijgewerkt met de juiste vertalingen voor de werking en het instellen van Apple Pay. Krijgen meer Europese landen straks eindelijk de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken?

Apple Pay in Spanje.

Apple Pay mogelijk snel naar Duitsland en Italië

Apple heeft op haar websites supportpagina’s over tal van onderwerpen. Van Apple Music tot iCloud en van je Apple ID tot tweefactorauthenticatie. Zo ook voor Apple Pay, Apple’s betaaldienst voor de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Deze supportpagina voor Apple Pay is beschikbaar op elke lokale Apple-website, waaronder ook de Nederlandse Apple-site. In landen waar Apple Pay niet beschikbaar is, zijn de pagina’s standaard in het Engels uitgevoerd, waaronder dus die op de Nederlandse Apple-website. Tot voor kort gold dat ook voor de Duitse en Italiaanse Apple Pay-pagina, maar sinds vorige week is dat niet meer het geval.

Zowel de Duitse als de Italiaanse Apple Pay-pagina’s zijn sinds 14 februari vertaald. Dat wil zeggen dat de complete tekst naar respectievelijk het Duits en Italiaans vertaald is. Behalve de tekst, zijn ook de afbeeldingen aangepast. Amerikaanse bedragen en banken zijn vervangen door euro’s en een naamloze bank. In het geval van de Duitse pagina is er een betaling gedaan in Frankfurt. Op de Italiaanse pagina is in het voorbeeld een betaling in Verona. De pagina’s wijzen er vooral op dat Apple zich klaarmaakt voor de beschikbaarheid van Apple Pay in deze landen. Er is geen concrete informatie af te halen over een eventuele datum of deelnemende banken, maar dat er iets staat te gebeuren lijkt alleen een kwestie van tijd te zijn.

Apple Pay Duitsland screenshots.

Intussen is Apple Pay ook in het zuidelijk halfrond verder aan het uitbreiden. In Australië is Apple Pay al ruim een jaar beschikbaar en wordt sinds kort ook geaccepteerd bij twee nieuwe banken, namelijk ING Direct en Macquarie. ING Direct is de Australische tak van de Nederlandse bankenorganisatie ING Group, waar ook de Nederlandse ING Bank onder valt. ING was één van de eerste Nederlandse banken die zich uitliet over Apple Pay, onder andere door de Apple Pay te noemen op haar website.

Voorlopig lijkt er echter niets anders op te zitten dan afwachten. Van alle Europese landen zijn Duitsland en Italië de eerstvolgende grote landen die nog geen Apple Pay-ondersteuning hebben. Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels voorzien. Het is niet ondenkbaar dat na Duitsland en Italië, Nederland op de planning staat. Echte concrete aanwijzingen zijn daar echter nog niet voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2017, 12:56
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.