Apple-Pay-betaling

ING verklapt komst van Apple Pay naar Nederland

ING gaat Apple Pay ondersteunen. Althans, dat blijkt uit een webpagina van ING zelf, waar mobiele betaalmethoden zonder pincode worden uitgelegd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple pay retailersApple Pay is nog niet beschikbaar voor bezitters van een Nederlandse betaalpas of creditcard, maar als het aan de ING ligt komt het eraan. Op de website is al een paar dagen te lezen dat Apple Pay één van de betaalmethoden is waarvoor je geen pincode nodig hebt. “Met Apple Pay kunt u in een aantal winkels betalen met uw iPhone 6 (Plus) of Apple Watch”, schrijft ING op de website. “Uw mobiele telefoon haalt dan de gegevens van uw Credit Card op uit de Passbook-app.” Apple Pay staat opgesomd tussen de betaalmethoden die ING al ondersteunt, namelijk contactloos betalen, Dip & Go en mobiel betalen. Apple Pay werkt overigens al in Nederland, maar dan moet je wel beschikken over een creditcard van een deelnemende Amerikaanse bank.

ING wil nog niets bevestigen, meldt Tweakers. Maar de pagina waarop Apple Pay staat werd al wel een paar keer getipt door iCulture-lezers. Hoe de situatie ervoor staat is echter niet bekend. Apple is wel bezig om met een Apple Pay-team vanuit Londen de uitrol binnen Europa voor te bereiden, maar er is tot nu toe alleen melding gemaakt over gesprekken met Britse banken.

De informatie op de ING-website is te vinden op een besloten webpagina, waarvoor je eerst moet inloggen.

apple pay ing

Apple Pay in Nederland

Het is nog niet bekend wanneer Apple Pay naar Nederland komt. Creditcardbedrijf VISA gaf eerder aan dat ze zo snel mogelijk van start willen gaan met Apple Pay in Nederland. De verwachting is dat ook andere grote banken mee zullen doen. In de VS hebben al tientallen banken en creditcardmaatschappijen zich aangesloten bij Apple Pay. De moeilijkheid zit dan ook niet zozeer bij de banken, maar bij de winkelketens. Supermarktketen Walmart wil het liefst van de dure creditcardbetalingen af en doet daarom mee aan een alternatieve betaalmethode met QR-codes die de naam CurrentC draagt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2015, 9:40
Categorie Diensten
Onderwerpen apple pay, ing bankieren

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.