Apple Pay nu beschikbaar als betaalmethode in de App Store

Maar nog niet voor alle betaalkaarten
Je kan vanaf nu Apple Pay gebruiken in de App Store. Apple heeft haar eigen betaaldienst toegevoegd als extra betaalmethode in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland en België.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de App Store kun je op allerlei manieren afrekenen, waaronder met een creditcard, PayPal of het opwaarderen van je Apple ID-tegoed. Je kan in Nederland ook met iDEAL in de App Store betalen, maar nu is daar dus nóg een extra optie bij gekomen. In de instellingen is nu de mogelijkheid om Apple Pay toe te voegen. Dit ontdekte iCulture-lezer Stefan.

Apple Pay in de App Store nu mogelijk

Apple Pay is in Nederland beschikbaar bij de drie grootste banken en een aantal zogenaamde fintech-bedrijven. In Nederland zijn dat bunq, N26, Revolut en Monese. Banken in Nederland die een Mastercard voor Apple Pay aanbieden, zijn de enige die je voor Apple Pay in de App Store in kan stellen. Op dit moment zijn de Mastercard-kaarten van ING, Rabobank, bunq, N26, Revolut. Het is dus nog niet mogelijk voor je gewone betaalkaart van ING, ABN AMRO en Rabobank.

Apple Pay als betaalmethode voor je Apple ID.

Het instellen van Apple Pay als betaalmethode, doe je als volgt:

  1. Ga naar de App Store en tik op je profielfoto rechtsboven.
  2. Tik op je naam en verifieer met Touch ID of Face ID. Kies voor Beheer betaalmethoden.
  3. Je ziet nu een overzicht van je huidige methoden. Tik op Voeg betaalmethode toe.
  4. Selecteer Apple Pay. Apple’s betaaldienst is nu toegevoegd.

Apple Pay in de App Store.

Zodra je een aankoop doet in de App Store, kun je kiezen welke kaart je wil gebruiken. Dit werkt hetzelfde als bij betalingen met Apple Pay via het web. Behalve in de App Store werkt het ook voor aankopen in de iTunes Store of andere mediadiensten, zoals Apple TV+ en Apple Arcade.

Let op: Iedereen kan Apple Pay als betaalmethode toevoegen, ook als je geen geschikte kaart hebt. Dat betekent echter niet dat je het ook daadwerkelijk kan gebruiken om ermee te betalen. Als je het, zonder dat je een geschikte kaart hebt, als betaalmethode toegevoegd hebt en een app koopt uit de App Store, betaal je met je eerder ingestelde betaalmethode. Zoals je in onderstaande screenshot ziet, werkt het niet met de maestro-kaarten of de Mastercard van Monese.

Apple Pay in App Store met niet-geschikte kaarten.

Apple voegde de betaalmethode eerder al toe aan de App Store, maar het was toen nog beperkt tot een handjevol landen. Nu zijn naast Nederland en België nagenoeg alle Europese landen uitgebreid met deze nieuwe optie.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan ons overzicht met de beste Apple Pay tips.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 maart 2021 om 14:41
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.