Opvouwbare iPad-concept

‘Apple wil in 2024 opvouwbare iPad uitbrengen’

Apple zou plannen hebben om in 2024 een opvouwbare iPad uit te brengen. Volgens een analist krijgt deze een ingebouwde standaard.

Update 18 oktober 2023: Volgens Digitimes is Apple nog steeds van plan een opvouwbare iPad uit te brengen, die eind 2024 of begin 2025 op de markt kan komen. Volgens DigiTimes is het product in een “intense” fase van ontwikkeling. Bronnen uit de toeleveringsketen zeggen dat Apple het plan wil doorzetten. Eind 2024 zou de productie op kleine schaal van start kunnen gaan. Eerder noemde analist Ming-Chi Kuo ook soortgelijke plannen (zie hieronder).


Update 30 januari 2023: Analist Ming-Chi Kuo denk nu ook dat Apple in 2024 een opvouwbare iPad gaat uitbrengen. Eerder zei hij nog dat Apple op z’n vroegst pas in 2025 voor het eerst een opvouwbaar toestel uit zou brengen, maar hij heeft zijn verwachting in een reeks tweets bijgesteld. Hij is positief gestemd dat Apple in 2024 de opvouwbare iPad uit gaat brengen en dat dit model zorgt voor een boost in de verkopen en zorgt voor een meer gevarieerde mix van producten. Hij voegt eraan toe dat dit model een geheel nieuw design krijgt en een standaard van koolstofvezel krijgt, gemaakt door Anjie Technology.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 18 oktober 2022

‘Opvouwbare iPad in 2024’

Er gingen in 2019 al geruchten over een opvouwbare iPad, maar die hebben nooit tot iets concreets geleid. En geruchten over een opvouwbare iPhone zijn er ook al heel lang. We zullen nog even geduld moeten hebben maar als het aan Ben Wood, onderzoeksdirecteur van CCS Insight ligt, komt het er in 2024 dan toch echt: het eerste device met een opvouwbaar scherm. In de huidige marktsituatie zou het volgens Wood zin hebben om eerst met een smartphone bezig te gaan. Het apparaat gaat rond de $2,500 kosten.

Volgens display-analist Ross Young zou Apple bezig zijn een opvouwbare iPad van 20-inch te testen. Het scherm zou een resolutie van 4K of hoger hebben. Young noemt het een ‘opvouwbare notebook’ maar omdat het volledig uit een touchscreen bestaat zou het meer een opvouwbare iPad kunnen zijn. Apple heeft al meermaals duidelijk gemaakt dat er geen plannen zijn om een Mac met touchscreen uit te brengen, of een hybride apparaat. Young denkt echter dat het apparaat pas in 2026 of 2027 op de markt komt, veel later dan concurrenten zoals Samsung. Apple zou met LG samenwerken om een speciaal soort glas te ontwikkelen.

Bloomberg-reporter Mark Gurman heeft vorig jaar al laten doorschemeren dat Apple bezig is met grotere iPads, waardoor de grens met de Mac verschuift.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 18 oktober: Artikel bijgewerkt met nieuwe info van DigiTimes.
  • 2023 - 30 januari: Artikel bijgewerkt met verwachtingen van Apple-analist Ming-Chi Kuo.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 oktober 2023 om 15:34
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.