iPad Pro Smart Folio vanuit de hoek.

Gerucht: ‘Apple werkt aan een opvouwbare iPad’

Een analist denkt dat Apple werkt aan een opvouwbare iPad, met een scherm dat doet denken aan dat van een MacBook. Zie jij zo'n opvouwbare iPad wel zitten?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Apple werkt aan opvouwbare iPad

De geruchten en aankondigingen over opvouwbare toestellen gaan nagenoeg altijd over smartphones, maar als het aan een analist van IHS Markit ligt, komt er ook een opvouwbare tablet aan. Apple zou stilletjes aan een opvouwbare iPad werken. De analist baseert zich op bronnen bij de productieketen, zo meldt de Chinese site Economic Daily News.


Het is nog wat onduidelijk hoe dit toekomstige apparaat er uit zou moeten zien. Het model zou een scherm hebben dat bijna gelijk is aan dat van een MacBook. Of het echt om een buigbaar scherm gaat of om een apparaat dat uit twee schermen bestaat met een scharnier ertussen, is onduidelijk. In het geval van het laatste lijkt de iPad meer op een standaard MacBook, maar dan dus zonder toetsenbord en met een tweede scherm. De analist verwacht dat Apple deze iPad volgend jaar uitbrengt.

Opvouwbare iPad concept.
Concept via Let’s Go Digital

Bronnen melden zelfs leveranciers van belangrijke onderdelen, zoals de aanraakmodules en het chassis. De draagbaarheid zou centraal staan bij dit model, maar er zitten ook zakelijke toepassingen in. De bronnen gaan verder niet in op de details, behalve dat er 5G in zou komen. Deze opvouwbare iPad zou daarmee een concurrent kunnen zijn voor Apple’s eigen MacBook, zeker nu de iPad zijn eigen besturingssysteem krijgt in de vorm van iPadOS.

Het is nog maar de vraag of dit product er echt komt en of de analist het bij het rechte eind heeft. Bronnen bij de productieketens weten vaak lang niet alles van de plannen die Apple met de onderdelen heeft, omdat ze vaak geen weet hebben van het echte eindproduct. Bovendien werkt Apple ook nog aan de eerste 5G iPhone voor 2020. Een ambitieuze opvouwbare iPad met 5G voor datzelfde jaar lijkt daardoor onwaarschijnlijk.

Het enige opvouwbare aan de huidige iPads is het optionele Smart Cover, die je als een standaard kan vouwen. De iPad Pro 2018 bleek soms makkelijk te buigen, al is dat niet helemaal de bedoeling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.