MacBook Pro poorten

Apple onderzoekt MagSafe-probleem bij 16-inch MacBook Pro

Sommige bezitters van een 16-inch MacBook Pro klagen dat ze problemen hebben met opladen via MagSafe 3, de nieuwe magnetische oplader. Het probleem doet zich vooral voor als de MacBook gesloten is.

MacBook Pro MagSafe-probleem

MagSafe 3 is de nieuwe magnetische aansluiting op de MacBook Pro 2021. Daarmee is de geliefde aansluiting terug, die voorkomt dat je laptop van tafel valt bij struikelen over het snoer. Helemaal probleemloos lijkt het echter niet. Bij sommige modellen van de 16-inch MacBook Pro lukt het opladen via de MagSafe-connector niet. Een lange discussie op Reddit maakt duidelijk dat er veel meer mensen met het probleem zitten.


Als de 16-inch MacBook Pro dichtgeklapt is en niet in gebruik is, zou het opladen via MagSafe niet werken. In plaats van groen wordt het lampje oranje en laadt niet. Sommige mensen hebben contact opgenomen met Apple Support om een oplossing te vinden. Eén persoon kreeg een vervangende laptop, anderen waren minder gelukkig. Het zou mogelijk een firmware-probleem kunnen zijn. Een supportpagina bij Apple legt uit welke stappen je kunt nemen als het opladen niet goed werkt, maar dit blijkt voor de getroffen gebruikers niet de oplossing te brengen. Het tijdelijk in herstelmodus zetten van de MacBook loste het probleem slechts voor korte tijd op.

MagSafe-aansluiting op MacBook Pro 2021

Een video op Reddit laat zien dat het lampje bij een gesloten MacBook herhaaldelijk oranje knippert en het macOS-oplaadgeluid laat horen. Normaal moet het lampje continu oranje branden tijdens het opladen. Is de accu vol, dan is het lampje groen. Gelukkig heeft niet iedereen het probleem.

Wat te doen?
Mocht je hier last van hebben dan zou je de reactie van Apple kunnen afwachten. Het bedrijf zou bezig zijn met een onderzoek om te kijken waaraan het ligt.

In de tussentijd raadt Apple aan om de MacBook op een andere wijze op te laden. Daarbij heb je drie opties:

  • Opladen met de klep open.
  • Opladen in slaapmodus.
  • MagSafe-kabel aansluiten voordat je je MacBook uit zet.

Je zou ook zelf contact met Apple Support op kunnen nemen, als je genoeg tijd en geduld hebt om diagnostische tests en dergelijke uit te zitten.

Een ander probleem dat hier los van staat, is dat mensen problemen hebben met externe beeldschermen in combinatie met macOS Monterey. De externe schermen worden niet geactiveerd als je de klep van een MacBook Pro opent of sluit. Ook dit probleem doet zich bij bepaalde personen voor en niet bij allemaal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. Ze zijn voorzien van de nieuwe M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.