Roomba j7 leegzuigen

iRobot Roomba-robotstofzuiger ontwijkt kerstbomen, kabels en sokken

iRobot heeft een update uitgebracht voor de robotstofzuigers, die voorkomt dat de kerstboom wordt omgestoten. Ook kunnen sommige modellen nu rekening houden met rondslingerende schoenen en sokken.

Roomba ontwijkt kabels en sokken

iRobot maakt gebruik van AI en machine vision om objecten te ontwijken. Het gaat vooral om de Roomba j7 (€749,-) en de nog net iets duurdere Roomba j7 Plus (€999,-). Het is een uitbreiding van de functie die in augustus al werd uitgerold voor het ontwijken van hondenpoep in huis. Het ontwijken van schoenen en sokken werd toen al aangekondigd, maar zou pas later beschikbaar komen. Nu is het zover.

Geen omgevallen kerstboom en ongedierte meer

Deze nieuwe functies zijn wat positiever gestemd: je kunt bijvoorbeeld een ‘clean zone’ rond de kerstboom aanwijzen waar extra moet worden gereinigd, terwijl de robotstofzuiger niet in de buurt van de boom mag komen. Dat voorkomt dat de stofzuiger er iets te fanatiek tegenaan rijdt. Heeft je kerstboom veel last van losse naalden, dan heeft het zin om wat extra vaak te reinigen. Je kunt ook een ‘clean zone’ aanwijzen onder de eettafel, zodat etensresten die op de grond zijn gevallen snel worden opgezogen en je geen ongedierte aantrekt.

Roomba kabels ontwijken

Heb je veel kabels rondom de tv, dan zou je die als ‘keep out zone’ kunnen aanwijzen. Verder gebruikt iRobot AI om rondslingerende schoenen en sokken te identificeren, zodat er omheen gezogen kan worden.

Plattegrond meenemen naar andere Roomba
Verder is het handig dat je huis in kaart wordt gebracht en dat je die data nu kunt overzetten naar een andere stofzuigrobot. Dit voorkomt dat je bij overstap naar een nieuw model of een extra exemplaar weer helemaal opnieuw moet trainen, terwijl de layout van je huis hetzelfde is gebleven.

Roomba j7 leegzuigen

De Roomba J7 en J7+ zijn de duurste modellen in het assortiment en kosten tussen de €749,- en €999,-. Concurrenten zoals Roborock beweren dat ze ook hondenpoep in huis automatisch kunnen ontwijken, zodat het geen smeerboel wordt. Dit merk is veel goedkoper en is onder andere verkrijgbaar via Amazon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.