Apple Music-logo

Richting nieuwe mijlpaal: Apple Music heeft nu 38 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft inmiddels 38 miljoen betalende abonnees, zo maakte Eddy Cue bekend tijdens zijn speech bij SXSW. Dat betekent dat Apple's muziekdienst er in de afgelopen maand twee miljoen gebruikers bijgekregen heeft. Het aantal luisteraars is echter nog een stukje hoger.

Apple Music ging bijna drie jaar geleden van start. In juni 2015 werden de virtuele deuren van Apple’s muziekdienst geopend, wat betekent dat de dienst in de afgelopen drie jaar 38 miljoen gebruikers heeft weten binnen te halen. Met de snelheid van de afgelopen maand wordt de mijlpaal van 40 miljoen gebruikers nog voor de derde verjaardag van de muziekdienst behaald. Volgens Eddy Cue is er echter nog veel meer groei mogelijk, want het potentieel aantal gebruikers ligt veel hoger.

Apple Music heeft 38 miljoen betalende gebruikers

Eddy Cue sprak gisteren tijdens SXSW, een festival voor interactieve media, film en muziek. Tijdens zijn speech lichtte hij onder andere de overname van Texture toe, maar hij onthulde ook wat interessante cijfers met betrekking tot Apple Music. De muziekdienst zit nu op 38 miljoen betalende gebruikers. Begin februari was dat aantal nog 36 miljoen, wat betekent dat er dus in een maand tijd twee miljoen gebruikers bij gekomen zijn. Als de muziekdienst op dit tempo blijft groeien, dan wordt de mijlpaal van 40 miljoen gebruikers ergens in april behaald. Naast de 38 miljoen betalende gebruikers zijn er ook nog 8 miljoen gebruikers met een proefabonnement. In september vorig jaar had Apple Music nog 30 miljoen abonnees. Uit recent onderzoek blijkt dat er in Nederland zo’n 1,1 miljoen Apple Music-gebruikers zijn.

Eddy Cue licht verder toe dat Apple Music en Spotify samen meer dan 100 miljoen betalende gebruikers hebben. De potentie ligt volgens Cue nog veel hoger, want er zouden zo’n twee miljard mensen geïnteresseerd zijn in streaming muziekdiensten. Om tot dit aantal te komen is nog een hele lange weg te gaan, want met zo’n honderd miljoen abonnees voor de twee grootste muziekdiensten zijn ze er nog lang niet. Wellicht dat de aankomende iOS 11.3-update Apple Music nog een kleine boost kan geven. In die versie komt er namelijk een breder aanbod van videoclips beschikbaar. Dit kan liefhebbers van muziekvideo’s mogelijk over de streep halen.

Cue over originele content
Tijdens zijn speech besprak Eddy Cue ook nog kort de activiteiten rondom originele content. Apple investeert flink in eigen Apple-shows, waaronder de nieuwste aanwinst Central Park van de makers van Bob’s Burgers. Eddy Cue zegt dat Apple een verrassing in petto heeft in hoe ze de shows aan gaan bieden. Daarnaast geeft hij aan dat Apple zich focust op kwaliteit en niet op kwantiteit. Een overname van Netflix of Disney ziet Eddy Cue dan ook niet zitten. Momenteel biedt Apple een aantal eigen producties aan via Apple Music, maar er gaan al langere tijd geruchten dat Apple met een tweede videodienst komt. Een overzicht van de reeds bekende Apple-shows vind je in ons aparte artikel over dit onderwerp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.