iTunes Apple Music

Apple Music heeft 30 miljoen betalende gebruikers

Apple Music heeft een nieuwe mijlpaal bereikt: de muziekdienst heeft inmiddels 30 miljoen betalende gebruikers. Maar ze zijn er nog lang niet, geeft Iovine aan in een interview. De samenwerking met artiesten speelt daarin een grote rol.

Het gaat de goede kant op met Apple Music. In een interview met Billboard geeft Jimmy Iovine van Apple Music aan dat er inmiddels meer dan 30 miljoen betalende gebruikers zijn. In datzelfde interview geeft hij aan dat Apple Music er nog lang niet is en dat er continu samengewerkt wordt met artiesten.

iTunes Apple Music

30 miljoen betalende Apple Music-gebruikers

De laatste cijfers van Apple Music stammen van begin juni, toen Apple rond de WWDC liet weten dat er 27 miljoen betalende gebruikers waren. Dat betekent dus dat de dienst er in drie maanden tijd drie miljoen gebruikers bij gekregen heeft. De vorige mijlpaal was in december vorig jaar, toen Apple Music 20 miljoen gebruikers had. Ter vergelijking: volgens de meest recente cijfers zit Spotify nu op 60 miljoen betalende gebruikers, twee keer zoveel als Apple Music dus. Tel je de gratis Spotify-leden er bij op, dan kom je op een totaal van 140 miljoen gebruikers.

In hetzelfde interview geeft Iovine ook aan dat ze er nog lang niet zijn. Hij zegt dat ze goed op weg zijn, maar dat het toevoegen van bijvoorbeeld oudere nummers niet genoeg is. De mensen die nu naar de jaren zestig luisteren, zullen op een gegeven moment te komen overlijden. Het is daarom aan Apple om samen te werken met artiesten en nieuwe dingen te ontwikkelen. Dit zagen we de laatste maanden ook terug in bijvoorbeeld Carpool Karaoke: The Series, Apple’s eigen muzikale versie van de bekende hit Carpool Karaoke. Ook wordt er gewerkt aan documentaires, zoals de aankomende docu over muziekproducer Clive Davis.

In iOS 11 heeft Apple Music er ook allerlei extra functies bij gekregen, hoewel die voor Spotify-gebruikers niet heel nieuw zijn. Het is in Apple Music nu mogelijk om een openbaar profiel aan te maken en een vriendenlijst te onderhouden. Hierdoor kun je precies zien naar welke muziek je vrienden luisteren. Ook kun je op deze manier beter eigengemaakte afspeellijsten delen. Alles over hoe je muziek deelt ten een Apple Music-profiel maakt, lees je hieronder.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2017, 17:27
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.