Texture tijdschriften overname.

Apple neemt digitale tijdschriftendienst Texture over

Apple heeft Texture overgenomen, een app waarmee je meer dan tweehonderd tijdschriften kon lezen voor een vast bedrag per maand. Wat is Apple van plan met deze tijdschriftendienst?

Apple heeft vandaag aangekondigd dat ze de dienst Texture overgenomen hebben. Texture is een digitale tijdschriftendienst, waarmee je voor een vast bedrag per maand meerdere tijdschriften kon lezen. Het assortiment van Texture bestaat uit 200 verschillende tijdschriften, waaronder populaire bladen als Esquire en Elle. Wat gaat Apple met dit bedrijf doen?

Apple neemt Texture over

De tijdschriftendienst Texture verscheen voor het eerst in 2012, als onderdeel van het bedrijf Next Issue Media LLC. De app van Texture is beschikbaar voor iOS, maar ook voor andere systemen zoals Android en Windows. Behalve de Amerikaanse versie is de dienst ook actief in Canada en er is ook een Franstalige versie van beschikbaar. Een abonnement van $6,99 per maand laat gebruikers meer dan tweehonderd bladen lezen. Naast de eerder genoemde Esquire en Elle vind je hier ook bladen als Time, Vogue en Men’s Health, bladen die je ook in Nederland bij de kiosk vindt.

Texture tijdschriften overname.

“We zijn trots dat Texture zich bij Apple voegt, samen met de indrukwekkende catalogus van tijdschriften van ‘s werelds grootste uitgevers”, aldus Eddy Cue. Het lijkt er dus op dat de dienst behouden blijft en de tijdschriften ook nog gewoon te lezen zijn. Volgens Apple blijft de dienst dan ook gewoon bestaan, ook op Android-toestellen. “We geloven in kwaliteitsjournalistiek van betrouwbare bronnen en zorgen ervoor dat tijdschriften mooie bladen en boeiende verhalen kunnen blijven maken”, vult Cue aan. Apple wordt dus niet de eigenaar van de bladen, maar neemt alleen de achterliggende dienst over. Hoeveel Apple hiervoor betaald heeft, is niet bekend.

Wat Apple met de overname precies wil bereiken, blijkt nog niet echt uit het persbericht. Mogelijk wil Apple haar Apple News-dienst verder versterken. In Apple News lees je het nieuws van allerlei grote publicaties in één app. Apple News kreeg de afgelopen jaren veel kritiek, waaronder van de CEO van Flipboard. Volgens hem leeft Apple News in het verleden, dus wellicht dat Apple er met deze overname wat aan wil doen. Het is voor Apple niet de eerste overname op dit gebied. Voor de komst van Apple News nam Apple ook al het Nederlandse Prss over, waarna de medewerkers bij Apple aan de slag gingen. In tegenstelling tot Texture werd Prss wel stopgezet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.