Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Apple wil één grote mediabundel, maar muziekindustrie ziet het niet zitten’

Apple wil volop inzetten op diensten en overweegt een gecombineerde bundel voor allerlei multimedia, maar de muzieklabels zijn kritisch. Apple zou in gesprek zijn met diverse partijen.

Volgens bronnen van de Financial Times zou Apple van plan zijn om de muziek- en streaming videodiensten samen te bundelen in één abonnement. Sommige topmensen uit de muziekindustrie zien dat wel zitten, andere juist weer niet. Al sinds het begin van de iTunes Music Store heeft Apple een moeizame relatie met de muziekindustrie en daarbij draait het niet alleen om royalties. De partijen botsten ook als het ging om exclusieve releases. De gesprekken over één grote mediabundel zouden in een vroeg stadium zijn, maar geruchten daarover dateren al van juni 2018.


Concurrent Amazon heeft al een bundel met meerdere mediadiensten en Apple zou iets soortgelijks van plan zijn, om zich te onderscheiden van Netflix. Apple probeert meer inkomsten uit diensten te halen, omdat de markt voor smartphones langzamerhand verzadigd raakt en mensen minder snel upgraden. Er zijn meerdere inkomstenbronnen voor Apple: je kunt voor een tientje per maand abonnee worden van de muziekdienst, je kunt je iCloud-opslag uitbreiden of (in landen waar dat beschikbaar is) voor een tientje per maand Apple News gebruiken. Sinds kort is daar Apple Arcade (€4,99 per maand) bijgekomen.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple overweegt één grote mediabundel voor series, muziek en nieuws'

Apple zou van plan zijn om films, series, muziek en nieuws samen te bundelen in één grote abonnementsdienst, beweert The Information. Hoeveel dat moet kosten is is nog niet bekend.

Bundel van Music, News, Arcade en TV+

Een dergelijke bundel zou kunnen bestaan uit Apple Music, News, Arcade en TV+. Er zijn in het verleden wel eens suggesties geweest om ook het gebruik van een iPhone of Mac daaraan toe te voegen, zodat je bijvoorbeeld voor 80 euro per maand altijd beschikt over de nieuwste apparaten én toegang hebt tot alle diensten van Apple. Maar zover is het nog niet. Een heel andere fabrikanten heeft die sprong al wel genomen: met Sonos Flex kun je per maand betalen voor je speakers, zonder dat je vooraf een groot bedrag hoeft te sparen. Maar je moet bij Sonos nog wel apart abonnee worden bij een van de vele muziekdiensten die ze ondersteunen.

Bekijk ook

Sonos Flex: nu ook maandelijks betalen voor je Sonos-speakers

Sonos introduceert iets nieuws: je kan nu ook maandelijks betalen voor je speakers. Met Sonos Flex kun je kiezen uit één van de drie bundels, die geschikt zijn voor jouw wensen en of situatie.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.