Verwijzing naar Slaap-app op Apple Watch.

Apple verklapt eigen Slaap-app voor de Apple Watch

Apple lijkt per ongeluk de komst van een Slaap-app op de Apple Watch te verklappen. Op de App Store-pagina van de Wekkers-app is namelijk een screenshot te zien waarin verwezen wordt naar deze nog niet beschikbare app.

Er gaan al lange tijd geruchten dat Apple al maanden bezig is met een eigen Slaap-app voor de Apple Watch. Met deze nieuwe app kun je volgens geruchten je slaapkwaliteit meten en het werkt ook samen met slimme wekkers. Twitter-gebruiker @dmarcinkowski_ ontdekte een verwijzing naar deze nog niet aangekondigde app. Het lijkt er daardoor op dat Apple in niet al te lange tijd daadwerkelijk met deze functie komt.

Apple verklapt Slaap-app voor de Apple Watch

Elke app heeft zijn eigen pagina in de App Store en op het web, zo ook de apps op de Apple Watch. Op de pagina van de Wekkers-app, die standaard op de Apple Watch aanwezig is, is een screenshot te vinden waarin tekst staat die niet in de huidige versie van de Wekkers-app te vinden is. De Engelstalige tekst in de screenshot luidt:

Set your bedtime and wake up in the Sleep app.

Hieronder zie je hoe de Wekkers-app er momenteel uit (links) ziet in vergelijking met de afbeelding die nu in de App Store staat. De vermelding van de Slaap-app is in de huidige versie in watchOS 6, watchOS 6.0.1 en in de beta van watchOS 6.1 niet te zien.

Verwijzing naar Slaap-ap in Apple Watch Wekkers-app.
Huidige Wekkers-app (links) vs screenshot in de App Store.

Het is nog niet duidelijk wanneer Apple deze functie toe gaat voegen. Dat er nu al een screenshot met een verwijzing naar deze app gevonden is, bewijst mogelijk dat de Slaap-app er sneller komt dan eerder gedacht. Het leek er lange tijd op dat Apple nog met de functie wachtte totdat er een volledig nieuwe Apple Watch met een langere accuduur uitgebracht is. Wel zijn er eerder al details van de slaapfunctie voor de Apple Watch gelekt. Daaruit bleek al dat wekkers een belangrijke rol spelen. De wekker gaat namelijk eerst af op alleen je Apple Watch, voordat je iPhone je probeert wakker te maken.

Bekijk ook

Details Apple's slaapfunctie voor de Apple Watch gelekt, meet slaapkwaliteit

Er zijn meer details verschenen van de mogelijke slaapfunctie van de Apple Watch. Apple zou al een tijdje werken aan een manier om je slaap te meten, maar hoe precies was nog onduidelijk. Met een nieuwe Sleep-app en slimme batterijfuncties, kan je straks je slaap meten.

Het is nog afwachten wanneer Apple de functie beschikbaar stelt. Mogelijk volgt het in een latere beta van watchOS 6.1, maar het zou ook kunnen dat Apple het bewaart voor watchOS 6.2 of later. Zodra er meer bekend is, laten we je dat uiteraard weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.