Apple Store Scottsdale Fashion Center

Apple maakt kwartaalcijfers FQ3 2020 bekend: 59,7 miljard dollar omzet

11 procent meer dan vorig jaar

Hoe zijn de kwartaalcijfers van Apple? Dat is af te lezen uit de zojuist gepubliceerde cijfers. Apple heeft de kwartaalresultaten voor FQ3 2020 bekendgemaakt en daarmee weten we hoeveel omzet er is geboekt met iPhones, iPads, Macs, diensten en meer. Maar exacte aantallen krijgen we niet.

Apple heeft de nieuwste kwartaalcijfers bekendgemaakt die de maanden april, mei en juni 2020 omvatten. Het gaat hier om het derde fiscale kwartaal van Apple in 2020, dat niet gelijk loopt met de kalenderkwartalen.

 • Kwartaalomzet: $59,685 miljard (was $53,809 miljard, +11%)
 • Winst per aandeel (diluted): $2,58 (was $2,18)
 • Omzet uit iPhones: $26,418 miljard (was $25,986 miljard, +1,7%)
 • Omzet uit Macs: $7,079 miljard (was $5,820 miljard, +21%)
 • Omzet uit iPads: $6,582 miljard (was $5,023 miljard, +31%)
 • Omzet uit wearables, home en accessoires: $6,540 miljard (was $5,525 miljard, +17%)
 • Omzet uit diensten: $13,156 miljard (was $11,455 miljard, +15%)


Er werden flink wat meer iPads en Macs verkocht ten opzichte van vorig jaar, wat wellicht is toe te wijzen aan de toename van thuiswerken. Tim Cook gaf aan dat het coronavirus waarschijnlijk nadelig is geweest voor de verkoop van iPhones, wearables, AppleCare en reclame, maar dat de iPad- en Mac-verkopen juist zijn gestimuleerd. Ook de omzet in de App Store, Apple Music en opslagdiensten nam toe.

Aandeel gesplitst: 4-op-1
Apple gaat ook het aandeel splitsen, waardoor je 4 aandelen krijgt voor elk huidig aandeel. De koers staat nu rond de 400 dollar en zal straks dus rond de 100 dollar staan.

“Our June quarter performance was strong evidence of Apple’s ability to innovate and execute during challenging times,” aldus Luca Maestri, Apple’s CFO. Tim Cook voegt er in het persbericht iets gelijk luidends aan toe: “In uncertain times, this performance is a testament to the important role our products play in our customers’ lives and to Apple’s relentless innovation.”

Verkopen buiten de VS waren goed voor 60 procent van Apple’s omzet.

Apple AirPod Pro Londen launch

Kwartaalcijfers FQ3 2020 in grafieken

Onderstaande grafieken geven de ontwikkeling in de afgelopen kwartalen weer.

Interessante weetjes uit de conference call

Vanavond kun je om 23:00 uur Nederlandse tijd meeluisteren naar een conference call, waarin CEO Tim Cook en CFO Luca Maestri vragen van analisten beantwoorden. Hoewel er regelmatig hints worden gegeven over nieuwe producten, verwachten we niet dat er echt baanbrekende aankondigingen worden gedaan. Grotere aankondigingen zullen we in een apart artikel bespreken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2020, 23:06
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, kwartaalcijfers

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

  Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.