Apple ResearchKit en CareKit

Apple komt met CareKit voor ontwikkelen medische apps

Apple kondigt CareKit aan, een nieuwe tool om allerlei medische apps te maken. Bijvoorbeeld voor zorgaanbieders en mensen met een specifieke ziekte.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple ResearchKit en CareKit

Apple heeft een nieuwe ontwikkelaarstool aangekondigd voor medisch onderzoek. Het gaat om CareKit, een tool voor allerlei soorten ResearchKit-apps. De eerste app die hier gebruik van gaat maken is een app voor Parkinson.


CareKit is een aanvulling op ResearchKit.

CareKit voor Parkinson en zorg na operatie

De Parkinson-app is gemaakt in samenwerking met zes instituten, waaronder Johns Hopkins Medicine, Sanford Medicine en Emory Healthcare. Daarnaast komt er een app die gericht is op de zorg na operaties. Deze app is gemaakt in samenwerking met Texas Medical Center. Het helpt patiënten om weer op de been te komen als ze uit het ziekenhuis zijn. In deze app vind je je Care Card met allerlei medische info.

Apple benadrukte tijdens de presentatie de privacy van CareKit en de bijbehorende apps. Met CareKit kunnen ziekenhuizen en zorgaanbieders apps maken voor mensen met specifieke ziekten. Gebruikers van CareKit-apps kunnen de gegevens delen met experts en familie, zodat zij op de hoogte zijn van de status van de patiënt.

CareKit is open source en komt in april beschikbaar, maar voorlopig waarschijnlijk nog niet in Nederland. CareKit is ontstaan uit ResearchKit, de ontwikkelaarstool om apps te maken voor medisch onderzoek. Deze apps die gemaakt zijn met ResearchKit zijn landgebonden en op dit moment zijn er nog geen Nederlandse ResearchKit-apps verschenen. De verwachting is dan ook dat we waarschijnlijk nog wel even moeten wachten op apps die gemaakt zijn met behulp van CareKit.

Alle aankondigingen nog eens nalezen? Lees onze samenvatting van 21 maart in onderstaand artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2016, 22:29
Categorie Apps
Onderwerpen 21 maart, carekit, researchkit
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.