Apple Kaarten Look Around

Verbeterde Apple Kaarten en Look Around nu ook in Britse steden

Apple heeft meer gedetailleerde kaarten voor Apple Maps uitgebracht, voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De kaarten zouden inmiddels voor iedereen zichtbaar moeten zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gedetailleerde Apple Kaarten in Londen

Je krijgt meer gedetailleerde kaarten te zien, gebouwen zijn beter te herkennen en het is gemakkelijker om te navigeren. Je krijgt ook een Google Street View-achtige Look Around-functie in bepaalde steden. In 2019 rondde Apple de gedetailleerde kaarten in de VS af en nu is Europa aan de beurt. Apple maakt gebruik van eigen kaartgegevens, die met rondrijdende auto’s en via satellietbeelden is verzameld. In iOS 14 voegt Apple ook flitspalen en waarschuwingen voor verkeerslichten toe aan de app. Later dit jaar komt er ook nog fietsnavigatie bij.

Voor Look Around kun je terecht in de steden Londen, Edinburgh en Dublin. In iOS 13 en nieuwer is de Look Around-verrekijker te zien, waarmee je kunt rondkijken. Vervolgens zie een 3D-weergave van de omgeving ter plaatse. Je kunt 360 graden rondkijken op de plek waar je de pin hebt geplaatst. Er komen nog meer steden bij voor Look Around.

Je kunt bijvoorbeeld de Apple Stores in Londen en Edinburgh opzoeken:

Apple Kaarten Look Around Londen en Edinburgh

Apple probeert met de Kaarten-app meer eigen data te verzamelen en betere beelden aan te bieden. Door het in eigen huis te doen kan het nauwkeuriger en kan het bedrijf sneller reageren op veranderingen, vindt Apple. Voorheen maakte Apple gebruik van kaartdata van onder andere TomTom (en doet dat nog steeds), maar nu aangevuld met eigen data.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2020, 15:10
Categorie Diensten
Onderwerp apple maps

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.