iPhone 11 videofilmen

‘Apple gebruikt iPhones voor filmen van WWDC-sessies’

Volgens Apple kun je met de iPhone video's maken die geschikt zijn om op tv uit te zenden. Het bedrijf zou plannen hebben om ook iPhones in te zetten om sessies voor WWDC 2020 op te nemen.

Filmen met iPhones bij American Idol

Tijdens de coronacrisis maken steeds meer tv-shows gebruik van iPhones. Zo krijgen de deelnemers aan American Idol een speciale set met drie iPhones, een statief en een ringlicht toegestuurd om hun optreden thuis te kunnen filmen. Zo kan het huidige seizoen van American Idol toch worden afgemaakt. Een team van 45 mensen helpt de zangers en zangeressen om de apparatuur thuis goed op te stellen. Ook de juryleden krijgen een set iPhones om hun commentaar te filmen. Volgens geruchtenlekker en Bloomberg-journalist Mark Gurman gaat Apple de sessies van WWDC straks ook op deze manier filmen, bij Apple-medewerkers thuis.


Apple heeft gereageerd op het feit dat Hollywood steeds meer gebruik maakt van iPhones, zodat er thuis gefilmd kan worden tijdens de productie van tv-shows en series. Volgens Apple biedt de iPhone een unieke mix van draagbaarheid en goede kwaliteit video, geschikt voor professioneel gebruik. In een verklaring zegt Apple:

We weten dat mensen hun favoriete shows verwachten terwijl ze thuisblijven en we zijn blij dat we onderdeel zijn van dat proces met het team van American Idol. De iPhone biedt een unieke oplossing om uitzendwaardige videokwaliteit te leveren, in je handpalm, terwijl de productiemedewerkers en de talenten veilig thuis kunnen blijven.

De deelnemers zijn vaak al gewend om iPhones te gebruiken, ze gebruiken ze elke dag. “We besloten dat het beter was om ze geen gecompliceerde camera te sturen waar je een cameraman voor nodig hebt, maar om te kiezen voor de technologie waar ze al vertrowus mee zijn”, aldus Trish Kinane van American Idol.

iPhone 11 videofilmen

Drie iPhones en een statief
De set die bij American Idol wordt gebruikt bestaat uit drie exemplaren van de iPhone 11 Pro, een statief en een ringlicht. De crew bewerkt de videofragmenten thuis, zodat ze uitgezonden kunnen worden. Ook andere shows maken gebruik van iPhones. Zo werd een reünie van ‘Parks and Recreation’ met iPhones opgenomen en worden ook de dagelijkse fragmenten van de talkshow ‘Conan’ met iPhones gefilmd. “De kwaliteit van mijn werk gaat niet omlaag, want dat is technisch onmogelijk”, grapte O’Brien.

WWDC-sessies thuis gefilmd
Voor de keynote zal Apple waarschijnlijk wel conventionele camera’s en apparatuur gebruiken om de aankondigingen te filmen. Dit zou eventueel in het Steve Jobs Theater kunnen plaatsvinden, maar dan zonder publiek. Daarnaast zijn er nog tientallen technische sessies die bij medewerkers thuis moeten worden gemaakt. Apple zou daarvoor een soortgelijke set met iPhones kunnen gebruiken. Ook hier geldt als voordeel, dat de medewerkers er al gewend mee zijn en geen cursus hoeven te volgen om een gespecialiseerde camera te bedienen.

WWDC 2020 gaat van start op maandag 22 juni en duurt een week. De keynote zal waarschijnlijk maandag om 19:00 uur van start gaan. Apple heeft tot nu toe alleen de datum bekendgemaakt, maar nog niet hoe het schema van de presentaties eruit ziet. Alle 23 miljoen iOS- en macOS-ontwikkelaars kunnen gratis meekijken.

Bekijk ook

Officieel: dit is het WWDC 2020-programma vanaf 22 juni

Apple heeft de WWDC 2020 aangekondigd. Het evenement gaat van start op 22 juni en duurt een week. Dit jaar gaat het er anders aan toe dan in voorgaande jaren, omdat alles online plaatsvindt. Elkaar ontmoeten is er niet bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.