Apple Logic Pro

Logic Pro X biedt vernieuwde workflow voor samples

Volgens Apple de grootste update ooit
Apple heeft vandaag een grote update van Logic Pro X uitgebracht en spreekt van "een doorbraak voor muzikanten en producenten", vooral voor mensen die met elektronische muziek bezig zijn.

Logic Pro X 10.5

Logic Pro X 10.5 is “de grootste update voor Logic” sinds het softwarepakket op de markt kwam. Het bevat allerlei nieuwe tools waar je als muzikant echt iets aan hebt, zowel voor beginners als mensen die al een reeks Grammy Awards in de kast hebben staan. Er zit nu een professionele versie van Live Loops in, een vernieuwde workflow voor samples en nieuwe tools om beats te maken. Met tools zoals Quick Sampler en Drum Machine Designer kun je sneller werken dan voorheen, toen je in de studio nog zelf aan de slag moest gaan met geluiden en drumkits.


Met Logic Remote kunnen muzikanten een combinatie van Mac, iPhone en iPad gebruiken om hun muziek te produceren. En met Live Loops kun je muziek maken op een niet-lineaire manier. Je kunt de loops, samples en opnames op een nieuw muzikaal raster neerzetten en dit vervolgens spontaan aanpassen of verder verfijnen met de productietools. In Remix FX vind je een verzameling elektronische effecten zoals Bitcrusher, filter, gater en repeater, die je realtime kunt toepassen op een enkele track of op het hele nummer.

Apple Logic Pro update

Quick Sampler en Drum Machine Designer

Met Sampler krijg je een nieuwe generatie van de populaire EXS24 plug-in in handen, in een nieuw design en met meer opties. Het is nog steeds compatible met z’n voorgangers. Quick Sampler is een snellere manier om een geluid om te zetten naar een speelbaar instrument. Je kiest een geluid uit Logic, de Finder, spraakmemo’s of neemt er spontaan eentje op en vervolgens kun je in een paar kliks de sample bijsnijden, laten loopen en afspelen.

Apple Logic Pro update

Andere vernieuwingen zijn de Step Sequencer, Drum Synth en Drum Machine Designer. Apple heeft Logic Pro X ook meteen geoptimaliseerd voor de nieuwste Mac-hardware en nieuwe macOS-functies, zodat de performance beter is, zelfs als je met duizenden tracks en honderden real-time plug-ins werkt.

Voor bestaande gebruikers is Logic Pro X 10.5 gratis, voor anderen is het een uitgave van €230. Je kunt het 90 dagen gratis proberen. Meer informatie vind je in dit persbericht.

Bekijk ook

Logic Pro X: dit is Apple's professionele software voor muziekproductie

Eén van de bekendste programma's om muziek mee te produceren is Apple's Logic Pro X. In deze gids leggen we uit wat de software inhoudt en of het iets voor jou is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.