Apple ID inloggen

Apple laat je eindelijk Apple ID wijzigen naar een Apple-mailadres

Gebruik je nog een oud Gmail- of Hotmail-account voor je Apple ID, maar wil je dit liever wijzigen naar een Apple-adres? Vanaf nu is dat eindelijk mogelijk, want Apple heeft de regels voor het wijzigen van je Apple ID aangepast.

Heb je tien jaar geleden je Apple ID aangemaakt met een Hotmail- of Gmail-account, maar wil je dit liever wijzigen naar een Apple-adres zoals @icloud.com? Vanaf nu is dat eindelijk mogelijk, want Apple laat je nu een Apple-adres instellen voor je huidige Apple ID. Voorheen kon je alleen wisselen naar een ander niet-Apple adres. Die regel is nu overboord gegooid.


Apple ID inloggen

Apple ID wijzigen naar Apple-adres

Voor gebruikers die een compleet nieuw Apple ID aanmaken was het al mogelijk om direct te kiezen voor bijvoorbeeld een @icloud.com-account, maar gebruikers die al een Apple ID hadden en daar bijvoorbeeld een Gmail-adres voor gebruikten, hadden die mogelijkheid niet. Hierdoor zitten veel Apple-gebruikers nog met een oud adres die alleen nog gebruikt wordt voor een Apple ID. Als je volledig over wilde stappen naar enkel Apple-adressen, dan kon dat dus niet. Een Apple-gebruiker besloot het heft in eigen hand te nemen en Apple hierover te berichten en inmiddels heeft Apple de regels rondom het veranderen van je Apple ID aangepast.

Het is vanaf nu mogelijk om je huidige Apple ID, waar je dus bijvoorbeeld een Gmail-account voor gebruikt, om te zetten naar een @icloud.com-, @me.com- of een @mac.com-adres. In een bijgewerkt supportdocument omschrijft Apple de stappen die je moet nemen om je Apple ID succesvol te wijzigen. Apple merkt daarbij op dat het niet meer mogelijk is om je aangepaste Apple ID weer terug te zetten naar een ander adres van derden. Als je je Apple ID dus eenmaal gewijzigd hebt naar een Apple-adres, dan kun je niet meer terug. Wijzig je je Apple ID van bijvoorbeeld een Gmail- naar een Outlook-account, dan kan je je account daarna wel weer aanpassen. Bij het wijzigen van je Apple ID-adres, blijven al je aankopen en gegevens gewoon behouden. Je maakt geen nieuw account aan, maar past alleen de naam aan.

Het proces om je Apple ID te wijzigen, kan echter wel wat tijd in beslag nemen. Allereerst dien je op al je apparaten uit te loggen bij alle Apple-diensten. Dat geldt dus voor iCloud, de iTunes Store en App Store en diensten als FaceTime en iMessage. Doe dit voor al je apparaten en ga vervolgens naar de Apple ID-website en log daar in met je huidige adres. Ga vervolgens naar het kopje Account en klik daar op Wijzig. Klik vervolgens op Apple ID wijzigen en vul je nieuwe adres in. Je kan je Apple ID ook direct wijzigen op je iPhone of iPad. Zorg er dan voor dat je op dat ene apparaat ingelogd blijft en ga naar Instellingen > je naam > Naam, telefoonnummers, e-mail > Bereikbaar op > Wijzig > Verwijder > Ga door. Vul daarna je nieuwe adres in.

Uit de eerste ervaringen blijkt dat het omzetten van je account naar een Apple-adres nog niet voor iedereen mogelijk is. Mogelijk wordt de wijziging dus nog uitgerold, waardoor het nog even kan duren voordat je jouw account kunt omzetten naar een Apple-adres.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2017, 15:28
Categorie Apple
Onderwerp apple id
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.