Apple laat je nu sneller geld toevoegen aan je Apple ID-account

Geen iTunes-kaart meer nodig
Je kan vanaf nu rechtstreeks vanaf je iPhone, iPad of Mac het saldo van je Apple ID-account aanvullen. Het is dan niet meer nodig om een iTunes-kaart te kopen en de bijbehorende code in te vullen. Bovendien heeft deze nieuwe methode nog een aantal andere voordelen.

Direct Apple ID-saldo verhogen nu mogelijk

Apple heeft een nieuwe manier geïntroduceerd om je Apple ID-saldo te verhogen, zo ontdekte iCulture. In plaats van dat je een code van een iTunes- of cadeaukaart over moet tikken, kies je meteen vanaf je iPhone of iPad het bedrag. Deze methode is nieuw en een stuk sneller dan het kopen van een iTunes-kaart. Het grootste voordeel is dat je geen code van een iTunes-kaart in hoeft te voeren en dat je in één keer een groter geldbedrag aan je virtuele portemonnee toe kan voegen.

Apple biedt een aantal methodes om te betalen in de iTunes- en App Store. Je kan elke aankoop apart betalen, door je creditcard, PayPal-account of je provider aan je Apple ID te koppelen. Een andere manier is om te kopen op saldo. Je stort dan als het ware een bedrag op je Apple ID-account, waarmee je aankopen in de App Store, iTunes Store en iBooks Store kan doen. Het aanvullen van je saldo kon tot voor kort alleen met iTunes-kaarten, die je zowel fysiek als digitaal kunt kopen. iCulture ontdekte dat daar vanaf nu een extra methode bijgekomen is: direct vanaf je iPhone, iPad of Mac een bedrag toevoegen aan je account. Behalve voor aankopen in de Stores kun je er ook Apple Music of iCloud-opslag mee kopen.

Apple ID saldo verhogen.

Je vindt de optie in de App Store, zodra je op je profielpagina tikt. Daar staat een nieuwe knop genaamd Voeg geld aan Apple ID toe. Deze optie laat je zelf een bedrag kiezen of een vast bedrag storten, tot een maximum van €300. Bij iTunes-kaarten was dit maximum nog €150. Er zijn ook nog andere verschillen en in onze tip over deze nieuwe functie lees je daar meer over. Een voorwaarde is wel dat je een geschikte betaalmethode (PayPal, creditcard of je provider) ingesteld moet hebben. iDEAL werkt helaas nog niet.

Bekijk ook

Snel geld toevoegen aan je Apple-account: zo doe je dat

Je kunt snel geld toevoegen aan je Apple ID. Met het verhogen van je Apple ID-saldo kun je aankopen doen in de App Store en iTunes Store. Je hoeft er niet de deur voor uit en je kan zelf een bedrag selecteren.

Naast deze nieuwe mogelijkheid is het natuurlijk ook gewoon nog mogelijk om een iTunes-kaart te kopen. Daarnaast heeft Apple nog iTunes Pass, een virtuele opwaardeerkaart die je in de Apple Store of bij Primera kunt verhogen. Het voordeel daarvan is dat je ook contant je tegoed kan aanvullen, zonder dat je codes hoeft over te tikken.

Bekijk ook

iTunes Pass in Nederland en Belgiƫ: zo kun je iTunes-tegoed kopen met Wallet

Met iTunes Pass voeg je eenvoudig tegoed toe aan je iTunes-account. Hoe werkt iTunes Pass precies en in welke winkels kun je je tegoed aanvullen? In deze gids lees je er alles over.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.