Camera-app Halide nu met Apple Watch-app en nieuwe timer

Halide, de populaire en hooggewaardeerde camera-app, heeft nu ook een Apple Watch-app. Hiermee kan je op afstand de mooiste foto's maken als je iPhone in een statief staat. Maar er zijn nog meer verbeteringen, zoals een handige timer.

Nog geen jaar geleden verscheen de nieuwe camera-app Halide in de App Store. Inmiddels is de app al op meerdere keren uitgebreid met handige nieuwe functies. Bovendien benoemden we de app van de Nederlander Sebastiaan de With al tot de beste Nederlandse app tijdens de iCulture Awards. Vandaag heeft de app weer een flinke update gekregen. Versie 1.8 van de app introduceert een Apple Watch-versie. Heb je geen Apple Watch, dan gebruik je de nieuwe timer om op afstand foto’s te maken.

Halide nu ook voor Apple Watch

Veel camera-apps hebben een uitbreiding naar de Apple Watch. Dat geldt ook voor de standaard Camera-app, waarmee je op het scherm van je Apple Watch door de lens van je iPhone-camera kijkt. Met een tik op de knop maak je dan een foto en dat kan nu ook met Halide. Behalve de knop om de foto te maken, kan je ook timers instellen, zodat je jezelf nog even goed kan positioneren voordat de foto gemaakt wordt. Los van de Apple Watch-app is er ook een timer in de iOS-versie. Je kan kiezen tussen een timer van 3, 10 of 30 seconden. Via de flitser bij je iPhone-camera zie je precies hoe lang de timer nog loopt.

Halide met een timer en grid.

De fotoviewer heeft ook een nieuwe weergave gekregen. Er is nu ook een rasterweergave, zodat je al je gemaakte kiekjes in een raster kan bekijken. Met een enkele tik keer je vervolgens terug naar de camera zelf, zodat je snel een foto kan maken. Op het gebied van toegankelijkheid zijn er ook stappen gemaakt. De app houdt nu rekening met de instelling voor dynamische en dikkere letters uit de Instellingen-app. Dat betekent dat de tekst in Halide overeenkomt met de toegankelijkheidsinstellingen op je iPhone zelf. Bovendien is er nu ondersteuning voor VoiceOver.

Tot slot bevat versie 1.8 nog een aantal wijzigingen op het gebied van privacy. Er is namelijk een schakelaar toegevoegd waarmee je met één tik de locatie-informatie in foto’s uit en in kunt schakelen. De app beperkt nu ook het delen van je locatie bij het versturen van een foto naar Facebook, Instagram en WhatsApp.

Meer over Halide
Wil je meer lezen over de ontwikkeling van deze handige camera-app? In ons interview met Sebastiaan de With spraken we met hem over het succes van Halide en waar hij de inspiratie voor de app vandaan haalt.

Bekijk ook

Interview: Sebastiaan de With over het succes van Halide

In het rijtje van bekende appmakers is Sebastiaan de With een opvallende naam. Sebastiaan is niet alleen de designer van de enorm succesvolle fotografie-app Halide, maar blijkt gewoon uit Nederland te komen. Wij spraken hem na afloop van zijn presentatie op AppDevCon 2018, waar Sebastiaan de afsluitende keynote verzorgde.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 april 2018 om 18:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.