iOS 12 installatieproblemen

Apple brengt iOS 12.4.3 uit voor oudere toestellen

Heb je een iPhone 6 (Plus) of iPhone 5s dan kun je nu updaten naar iOS 12.4.3. Apple heeft vanavond een extra update uitgebracht voor bezitters van deze oudere toestellen. Je kunt iOS 12.4.3 ook installeren op een iPad mini 2 en 3 en op de allereerste iPad Air uit 2013.

iOS 12.4.3 nu te downloaden

Het grote nieuws van vanavond was de release van iOS 13.2 met onder andere Deep Fusion en aankondigen via berichten via Siri. Maar ook als je een ouder toestel hebt kun je vanavond updaten. Apple heeft hiervoor iOS 12.4.3 uitgebracht. Nieuwe functies zitten er niet in, maar het bevat wel allerlei beveiligingsverbeteringen zodat je weer veilig bent tijdens het gebruik van je toestel.


Apple blijft nog zeker vijf jaar na de release van een toestel nog updates uitbrengen en dat is bij deze oudere toestellen ook het geval. De volgende iPhones zijn geschikt voor de update naar iOS 12.4.3:

En daarnaast deze toestellen:

Heb je een ouder toestel zoals een iPhone 5, dan kun je niet updaten naar deze functie maar er staat wel iOS 10.3.4 voor je klaar. Je moet zelfs verplicht updaten om de iPhone 5 nog te kunnen blijven gebruiken.

Twijfel je welke iPhone je hebt? Of wil je weten welke iOS-versie op jouw toestel geïnstalleerd kan worden? Check dan onze round-ups!

Bekijk ook

iOS update overzicht: welke versie kan ik op mijn iPhone of iPad installeren?

Kan ik mijn iPhone of iPad nog updaten? Check ons overzicht voor de meest recente iOS-versie die je op jouw Apple-toestel kunt installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 12

iOS 12 is de grote software-update voor de iPhone en iPad in 2018, als opvolger van iOS 11. Het verscheen in september 2018 voor iedereen met een geschikt toestel. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen deze grote update. De update werd een jaar later opgevolgd door iOS 13.

iOS 12
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.