Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Apple laat Siri-speaker maken door huidige AirPods-fabrikant’

Apple zou het Taiwanese bedrijf Inventec opdracht hebben gegeven om de slimme Siri-speaker te vervaardigen. Eerder maakte Inventec iPods en de AirPods.

Apple zou een bestelling voor de Siri-speaker hebben geplaatst bij Inventec, hetzelfde bedrijf dat nu al de AirPods maakt. Dat beweert de Chineestalige Economic Daily News op basis van bronnen uit de productieketen. Inventec gaat onderdelen maken of de assemblage uitvoeren.


Siri speaker mockup

‘Inventec maakt Siri-speaker’

Het Taiwanese Inventec produceert al langer voor Apple, met als bekendste product de AirPods. In het verleden maakte het bedrijf ook iPods. Dat Apple deze keer niet voor de vaste productiepartner Foxconn heeft gekozen, heeft er wellicht mee te maken dat Foxconn de Amazon Echo-speaker produceert. Apple zou bang kunnen zijn dat bedrijfsgeheimen rondom de speaker eerder uitlekken.

De slimme speaker van Apple zou wel eens op WWDC 2017 aangekondigd kunnen worden, zo beweert analist Ming-Chi Kuo. Hij acht de kans daarop 50%. Apple zou bezig zijn om de laatste hand te leggen aan het apparaat, dat vooral moet uitblinken in geluidskwaliteit. Het lijkt dan ook geen goedkoop product te worden. Volgens geruchten kun je de speaker gebruiken om spraakopdrachten aan Siri te geven en om muziek af te spelen via AirPlay.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.