iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Vakantiebieb, Itsme, Adobe Scan, Halide en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Vakantiebieb, Itsme, Adobe Scan, Halide en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

Vakantiebieb

De zomervakantie staat weer voor de deur en dat is vaak een uitgelezen moment om dat boek te lezen dat nog op de plank ligt. Of je hebt nog geen idee en bent op zoek naar inspiratie. Deze week verscheen de nieuwste update voor Vakantiebieb, waarmee je 66 gratis ebooks kan lezen. Eerst zijn de kids aan de beurt. Volgende maand kunnen ook volwassenen hun slag slaan. Lees ons artikel over Vakantiebieb.

Itsme

Nee, dit is niet het zoveelste sociale netwerk. Met Itsme kun je jezelf online identificeren met je smartphone, bijvoorbeeld voor het shoppen of het ondertekenen van documenten. Het is een initiatief van verschillende Belgische banken in samenwerking met telecomproviders. Het werkt dan ook alleen in België en lijkt op het Nederlandse iDIN. Meer weten? Lees ons artikel over Itsme.

Adobe Scan

Adobe bracht deze week de nieuwe app Adobe Scan uit. Daarmee leg je dankzij optische karakterherkenning nog eenvoudiger een digitale administratie aan. Je kan bijvoorbeeld kassabonnen, ontvangstbewijzen of notities opslaan als PDF en de tekst meteen doorzoeken. Je hebt wel een Adobe ID nodig, die je gratis kan aanmaken. In ons artikel over Adobe Scan lees je alles wat je moet weten.

Halide

In de App Store vind je tientallen camera-apps voor de iPhone, die zich vaak elk op hun eigen niche richten. Deze week kwam daar nog een nieuwe camera-app bij. Halide focust helemaal op het maken van mooie foto’s die je graag wilt delen en probeert zich vooral te onderscheiden met een intuïtieve interface en veel professionele functies. Alle details vind je in ons artikel over Halide.

PiPifier

De handige app PiPifier was er al voor de Mac en sinds deze week is er ook een iPad-variant bijgekomen. Daarmee kan je op de iPad YouTube-video’s in de hoek van je scherm afspelen, een functie die standaard niet wordt ondersteund. Zo kijk je YouTube-video’s op je iPad en kan je tegelijkertijd Facebooken. Lees ons artikel over PiPifier voor iPad.

WWDC-app

Het is bijna zover: morgen (als je de App Gemist op zondag leest) gaat Apple’s jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van start met de traditionele keynote. Ter voorbereiding werd de officiële WWDC-app deze week al vernieuwd, waardoor je ook als je geen ontwikkelaar bent alle informatie en video’s kan bekijken. Voor podcasters had Apple zelfs een speciale verrassing in petto. Meer daarover lees je in ons artikel over de WWDC-app.

iMazing Mini

iMazing Mini is een handige Mac-app waarmee je draadloos backups kunt maken van al je iOS-apparaten. Het maken van reservekopieën gaat automatisch, op een vergelijkbare manier als Time Machine op de Mac. Dat betekent dat je ook terug kunt keren naar bepaalde momentopnames, wat in sommige gevallen een uitkomst kan zijn. Ook blader je eenvoudig door de inhoud van je backups. iMazing Mini kan ook backups inplannen en zit verstopt in de menubalk van je Mac. De beta van de Mac-versie is nu beschikbaar, de Windows-variant volgt later. Lees ons artikel over iMazing Mini.

Je kunt iMazing Mini downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Sago Mini Wereld

Tientallen kindergames voor een vast bedrag per maand. Sago Mini Wereld is de eerste abonnementendienst speciaal voor kindergames. Met de app krijg je toegang tot meer dan twintig games, waaronder drie gratis exemplaren, die je kroost bovendien zonder internetverbinding kan spelen. Lees ons artikel over Sago Mini Wereld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.