Apple's audiolab met de HomePod.

Zo ziet Apple’s audiolab voor de HomePod eruit

Apple heeft meerdere journalisten een kijkje gegeven in het speciale audiolab, waar de HomePod ontwikkeld is. Ook andere speakers, zoals die van de iPad en de Mac, gaan langs Apple's audiolab voordat ze in de winkels komen te liggen. In dit artikel lees je er meer over.

Apple gaat niet over één nacht ijs bij de ontwikkeling van de HomePod en andere audioproducten. Het bedrijf gaf enkele journalisten een rondleiding door Apple’s audiolab. Alle audioproducten moeten dit lab doorstaan en gedurende de ontwikkeling keren producten als de HomePod en de AirPods regelmatig terug om te zorgen voor de beste audiokwaliteit.

Apple’s audiolab

Apple heeft de laatste jaren hard gewerkt om een eigen audioteam samen te stellen. Gary Geaves, directeur Audio Design en Engineering, is trots op zijn audioteam. “We denken dat we het grootste akoestiek- en audioteam ter wereld hebben opgebouwd.” De medewerkers van het audioteam zijn afkomstig van verschillende grote audiomerken en universiteiten. “De reden dat we zo’n groot audioteam wilden was onder andere voor de HomePod, maar ook om de audio van alle andere Apple-producten een boost te geven.”

Apple's audiolab met de HomePod voor Siri.

De afgelopen jaren zien we dit vooral terug in de nieuwste modellen van de iPad en de iPhone. De iPad heeft sinds de iPad Pro maar liefst vier speakers, bij elke hoek van het scherm. De audio wordt anders verdeeld op basis van hoe je de iPad vasthoudt, wat zorgt voor een krachtig geluid. Sinds de iPhone 7 heeft de iPhone ook stereospeakers, die verwerkt zit in de oorspeaker boven het scherm. Apple bracht ruim een jaar geleden ook de AirPods uit, de eerste draadloze oordopjes van Apple zelf.

Tijdens de ontwikkeling van deze producten gaan ze meermaals langs Apple’s audiolab. Dit lab bestaat uit meerdere kamers, waaronder echovrije kamers. Deze kamers zijn zo gemaakt dat trillingen van buiten niet in de testomgeving komen. Ook voor Siri werd de HomePod geplaatst in een specifieke ruimte, zodat de HomePod onderscheid kon maken tussen omgevingsgeluiden en stemcommando’s. Een leuk detail is dat het lab jaren geleden al gebruikt werd om ongewenst geluid van de Mac te beperken. Denk dan aan geluiden die de ventilatie in je Mac maakt.

Apple's audiolab met de HomePod voor het meten van geluid tijdens stand-by.

Een van de laatste kamers is zo ontworpen dat het geluid van de HomePod in standby-stand gemeten kon worden. De HomePod mag het liefst helemaal geen geluid maken als hij in stand-by in bijvoorbeeld de slaapkamer staat. Daar is deze laatste kamer dus voor bedoeld. Dankzij materialen in de kamer heerst er complete stilte, zodat de geplaatste microfoons eventuele geluidjes van de HomePod oppikken.

HomePod zes jaar in ontwikkeling
Apple bevestigde in de rondleiding ook dat de ontwikkeling van de HomePod al zes jaar geleden begon. Het project begon vrij klein, met een beperkt team. Pas na de goedkeuring van hogerhand kwamen er ook andere teams van Apple aan te pas, waarna de ontwikkeling echt goed van start ging. Denk dan aan teams die verantwoordelijk zijn voor de draadloze communicatie en verschillende sensoren.

Een leuk detail is dat alle onderdelen in de HomePod zelf door Apple ontworpen zijn. Apple heeft dus geen onderdelen bij andere fabrikanten besteld, want zelfs de bekleding aan de buitenkant is speciaal voor de HomePod ontwikkeld, onder andere door het audioteam in samenwerking met andere teams binnen Apple.

Wil je meer weten over de audiokwaliteit van de HomePod? De eerste uitgebreide HomePod reviews zijn vandaag verschenen en vanaf vrijdag kunnen de eerste gewone gebruikers ermee aan de slag. Dan start de levering in het Verenigd Koninkrijk, Australië en de Verenigde Staten. Wil je de HomePod kopen dan kun je vanaf het voorjaar terecht in Frankrijk en Duitsland. Voor Nederland en België is nog geen datum bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2018, 17:00
Bron Bron The Loop
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen airpods, homepod
Devices AirPods, HomePod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.