Apple overweegt compensatie voor mensen die iPhone-batterij op eigen kosten lieten vervangen

Apple denkt erover na om compensatie te geven voor mensen die eerder voor een batterijvervanging hebben betaald. Het gaat om gebruikers die op eigen kosten de reparatie al voor de normale prijs hadden laten uitvoeren en nu misgrijpen bij de goedkopere vervangingsprijs.

Apple onderzoekt de mogelijkheid om geld terug te betalen aan klanten die eerder het volledige bedrag hebben betaald voor een nieuwe batterij. De Amerikaanse senator John Thune stelde er eerder vragen over en Apple heeft nu aangegeven dat ze gaan kijken of terugbetalen lukt. Apple’s antwoord aan Thune:

Yes, we are exploring this and will update you accordingly.


Dit antwoord werd gegeven door Apple’s vicepresident voor public policy Cynthia Hogan.

Apple overweegt compensatie
Directe toezeggingen wilde Apple nog niet doen, omdat het waarschijnlijk om grote aantallen gaat. Het gaat om het feit dat Apple in januari 2017 begon met het trager maken van oudere iPhones, maar daar pas veel later ruchtbaarheid aan gaf. Pas in december kwam de opzettelijke vertraging aan het licht, waarna Apple goedkopere batterijvervanging voor €29 beloofde. Of de compensatie waar Apple nu naar hint ook geldt voor Europa is nog even afwachten maar het zou vreemd zijn als het alleen in de VS zou gelden. Reparatieprogramma’s gelden meestal wereldwijd, tenzij het om model gaat dat alleen regionaal verkrijgbaar is.

Bekijk ook

Apple verhoogt tarieven voor iPhone-batterijvervanging in 2019

Presteert je iPhone-accu niet zo goed meer? Apple biedt je de mogelijkheid om de batterij te vervangen. In 2018 werd daarvoor een speciaal programma opgezet, maar ook in 2019 kun je nog je batterij voor een relatief schappelijke prijs laten vervangen. In dit artikel vind je de complete uitleg: welke toestellen komen in aanmerking, hoeveel kost het en waar moet je rekening mee houden? In deze FAQ lees je alle details over het batterijvervangingsprogramma.

Sommige gebruikers zullen hun verouderde batterij al zelf hebben laten vervangen, wat normaal gesproken in Nederland en België €89 kost. Je kunt van de goedkopere vervanging van €29 gebruik maken als je een iPhone 6 of nieuwer hebt. Het hoeft niet meteen, want je hebt tot december de tijd om er gebruik van te maken. Apple zou sommige klanten al geld hebben terugbetaald, maar dit gebeurde nog niet op grotere schaal.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.