Bose Frame AR-bril

‘Mixed reality-bril van Apple heeft altijd een iPhone nodig’

Apple zou plannen hebben om een bril voor augmented reality en virtual reality op de markt te brengen. Het werkt als de eerste versies van de Apple Watch en is sterk afhankelijk van de iPhone.

Volgens The Information is het een ‘big deal’ dat Apple’s mixed reality-headset niet zelfstandig gebruikt kan worden. Apple zou daarmee een voorsprong kunnen krijgen op rivalen als Facebook, aangezien Apple zelf de bijbehorende smartphone maakt en alles veel meer kan optimaliseren. De chip in de headset zou gericht zijn op energiebesparing en videocompressie, terwijl de iPhone voor extra performance zorgt. Verder zijn gebruikers al gewend om accessoires met hun iPhone te koppelen, zoals AirPods of de Apple Watch. Het voordeel om niet zoveel technologie in de bril zelf te stoppen, is dat deze wat kleiner en lichter uitgevoerd kan worden.


De AR/VR-headset zal in bepaalde opzichten lijken op de eerste versie van de Apple Watch, waarbij je voor apps sterk afhankelijk was van de iPhone. Apple zou vorig jaar de laatste hand hebben gelegd aan de chip en het fysieke ontwerp. De bril is nu klaar voor proefproductie. Apple’s vaste partner Taiwan Semiconductor Manufacturing gaat de drie chips maken, die over meer dan een jaar in massaproductie kunnen gaan.

Mixed Reality-bril van Nreal

De chip is niet zo heel krachtig en heeft geen kunstmatige intelligentie en machine learning aan boord. In plaats daarvan communiceert de bril draadloos het een krachtiger apparaat, die voor de beeldverwerking zorgt. Dit kan een smartphone, tablet of computer zijn. Apple zou de beeldsensor en display driver ook al klaar hebben, aldus een bron. Deze persoon zegt dat ze “ongebruikelijk groot” zijn.

Apple zou de AR/VR-headset volgend jaar willen uitbrengen, met een kleiner model in 2023.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.