Updates in de App Store.

App Store-bug zet gebruikers op het verkeerde been

Enorm grote apps

Door een bug in de App Store lijkt het alsof sommige apps opeens heel erg groot zijn. Zo tikt de Facebook-app ruim 500MB aan en moet je jet voor Snapchat-download schrapzetten met 300MB.

Facebook kreeg wel vaker klachten dat de app gaandeweg steeds groter wordt, maar de huidige omvang van meer dan 500MB is toch echt een foutje. Het blijkt te gaan om een bug die inmiddels aan Apple gerapporteerd is, maar nog niet is opgelost. Het vervelende is dat je daarbij bepaalde appupdates niet meer mobiel kunt installeren, omdat de grens daarvoor op 150MB ligt.


Bug zorgt voor extreem groot lijkende apps
De bug werd opgemerkt vlak nadat iOS 12 beschikbaar kwam. Na de installatie van de Facebook-app neemt ‘ie overigens geen 519MB in beslag, maar toch nog een heel behoorlijke 316MB. Dit verschilt per toestel.

App Store bug

De oorzaak van de foute weergave zou te maken hebben met app thinning, een techniek die ervoor moet zorgen dat apps kleiner worden. Daarbij download je alleen de app-onderdelen die je nodig hebt. Op een iPhone SE installeer je alleen de code, graphics en andere onderdelen die voor dat toestel geschikt zijn en niet de graphics voor grotere iPhones en iPads.

De App Store toont niet de grootte van de update die op jouw toestel is afgestemd, maar de grootte van de universele app, die alle code en graphics van alle ondersteunde apparaten bij elkaar opgeteld bevat. Daardoor is Facebook opeens 200MB groter dan in werkelijkheid.

De werkelijke grootte van een app kun je na de installatie natrekken via Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2018, 19:36
Categorie Apps
Onderwerp app store
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.