tvOS 13.2 Final.

tvOS 13.2 beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K

Apple heeft tvOS 13.2 uitgebracht. Dit is de nieuwste versie voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. De update bevat voornamelijk bugfixes.

tvOS 13.2 beschikbaar

Apple heeft weer een hele reeks software-updates uitgebracht en daarbij mag de Apple TV niet ontbreken. Verwacht echter geen nieuwe functies of andere grote veranderingen, want tvOS 13.2 focust vooral op bugfixes. Deze versie lost vermoedelijk een aantal problemen op waar gebruikers sinds tvOS 13 last van hebben. Zo is er een aantal gebruikers dat klaagt over vastlopers met de TV-app en zijn er kleine problemen met het de werking van meerdere gebruikers.


Sinds tvOS 13 kun je namelijk meerdere gebruikers op de Apple TV instellen. Hoewel het wisselen vrij soepel loopt, blijft er bij een aantal gebruikers een (null)-account achter dat niet meer te verwijderen is. Of dit en andere problemen met bijvoorbeeld de TV-app in deze update opgelost zijn, is lastig te zeggen. Apple heeft de update pas net uitgebracht en geeft nooit releasenotes vrij voor software-updates voor de Apple TV.

Later deze week start Apple met haar eigen streamingdienst genaamd Apple TV+. Op 1 november gaat de dienst van start met een aantal nieuwe exclusieve series, waaronder See en The Morning Show. Kijken kan op je iPhone, iPad en Mac, maar ook op de Apple TV via de standaard TV-app. Gebruikers die onlangs een nieuw Apple-apparaat gekocht hebben, kunnen een jaar gratis Apple TV+ kijken.

Bekijk ook

Zo kun je gratis naar Apple TV+ kijken

Apple laat je bij aankoop van een Apple-product gratis naar Apple TV+ kijken. Hoe zit het nu precies en hoe kun je je aanmelden? In deze tip lees je hoe je gratis Apple TV+ kijkt gedurende één jaar.

tvOS 13.2 downloaden
tvOS 13.2 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 13.2 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.