AirPods-batterij vervangen kost je 67 euro

Gaat de batterij van de AirPods niet meer zo lang mee, dan kun je ze laten vervangen voor €67, zo heeft Apple bekendgemaakt.

Apple’s AirPods liggen nog niet eens in de fysieke winkels. Toch kun je je kun al zorgen gaan maken over een bekend zorgenpuntje voor menige Apple-gebruiker: de batterijduur. Apple heeft daar alvast over nagedacht: mocht de batterijduur van je AirPods na verloop van tijd tegenvallen, dan kun je ze voor €67,10 laten vervangen.


AirPods batterij vervangen

AirPods: batterij gaat niet eeuwig mee

Apple heeft inmiddels ook wat informatie gegeven over de exacte batterijduur van de AirPods. Volledig volgeladen gaan ze 5 uur lang mee, maar als je gaat bellen is de gebruiksduur veel korter.

Apple schrijft:

  • U krijgt zonder bijladen maximaal 5 uur luistertijd of 2 uur gesprekstijd op uw AirPods.
  • Omdat u meerdere keren kunt opladen met de oplaadcase, krijgt u meer dan 24 uur luistertijd of maximaal 11 uur gesprekstijd.
  • Als u de AirPods 15 minuten oplaadt in uw oplaadcase, krijgt u maximaal 3 uur luistertijd of meer dan een uur gesprekstijd.

Mocht die gebruiksduur na verloop van tijd tegenvallen, dan kun je het dus laten repareren. De ieniemienie-accu’s in de AirPods zijn niet zomaar op eigen houtje te vervangen omdat ze zo klein zijn. Overigens krijg je de reparatie vergoed als je binnen de garantie problemen krijgt met de batterij van de AirPods. Buiten de garantie geldt dus de prijs van €67,10, zo is te lezen op Apple’s menukaart voor iPhone-service. Batterij-reparaties bij de iPhone kosten altijd €91,10.

Apple heeft nog geen Apple Care voor de kleine oortjes aangekondigd, waarmee je je tegen ongewenste tegenvallers kunt ‘verzekeren’.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 december 2016 om 10:39
Onderwerp
Categorie
Accessoires

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels meerdere generaties van de AirPods uitgebracht en speciale modellen, zoals de AirPods Pro en de AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, hoe zit het met draagcomfort en hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips en je weet het! Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.