iPhone 7 teardown door iFixit: de componenten

iPhones steeds makkelijker te repareren

iFixit heeft 10 jaar iPhones uit elkaar gehaald in de bekende teardowns. Daaruit blijkt dat de eerste iPhone moeilijk te repareren was, maar dat veranderde al snel.

De afgelopen 10 jaar heeft iFixit heel wat iPhones uit elkaar geschroefd om de componenten te laten zien. Maar liefst 15 iPhone-teardowns hebben ze de afgelopen tien jaar gepubliceerd, waarmee je een goede indruk krijgt hoe de componenten in de loop van de tijd zijn veranderd. Daaruit blijkt iets bijzonders: terwijl MacBooks en iMacs steeds moeilijker te repareren zijn, is er bij de iPhone een omgekeerde ontwikkeling zichtbaar: iPhones zijn sinds de eerste generatie gemakkelijker te repareren, al heb je er nog wel steeds speciale gereedschappen voor nodig.


Originele iPhone teardown

De originele iPhone haalde slechts een score van 2 uit 10 op de reparatiescore. De batterij was vastgesoldeerd en het was vrijwel onmogelijk om de iPhone-behuizing te openen zonder iets kapot te maken. Bij de iPhone 3G ging het met sprongen vooruit: Apple scoorde een 7 uit 10. Daarna bleef het vrijwel constant op hetzelfde niveau.

iPhone reparatie iFixit

Af en toe zat er een toestel tussen die wat lastiger te repareren was en niet verder kwam dan een 6/10, maar die lage score van het begin is er nooit meer geweest. Behalve dan bij accessoires zoals de AirPods: die kregen van iFixit een reparatiescore van 0 uit 10 omdat ze onmogelijk uit elkaar te halen zijn zonder de oordopjes compleet kapot te maken. Er zijn geen schroefjes; zowel de oordopjes als het opbergdoosje zijn in elkaar geplakt met lijm.

Het volledige overzicht van alle 15 iFixit-teardowns en de bijbehorende score is te vinden in een blogposting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2017, 11:52
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen ifixit, teardown
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.