Live Listen op AirPods

AirPods krijgen Live Luisteren-functie in iOS 12

Ideaal bij lichte gehoorproblemen

Goed nieuws voor mensen met gehoorschade of verminderd gehoor: Apple gaat ook de Live Luisteren voor AirPods aanbieden. Voorheen had je hiervoor speciale gehoorapparaten nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Live Luisteren voor AirPods

Apple is al jarenlang in de weer om gehoorapparaten samen te laten werken met iPhones en iPads. Live Luisteren is een van de functies die dat mogelijk maakt. Met Live luisteren is een iPhone of iPad te gebruiken als externe microfoon, die het geluid doorstuurt naar een geschikt gehoorapparaat. Zo kun je een gesprek voeren in een luidruchtige omgeving, of horen wat iemand aan de andere kant van de kamer zegt. Die functie komt nu ook voor AirPods beschikbaar in iOS 12.


De ondersteuning op AirPods is vooral handig voor mensen met milde gehoorproblemen, die nog niet aan een gehoorapparaat toe zijn. In het dagelijkse verkeer heb je misschien geen moeite om anderen te verstaan, maar het geroezemoes op een druk station kan problemen opleveren, als iemand probeert iets tegen je te zeggen. Dankzij de AirPods kun je het dan toch verstaan.

Live Listen op AirPods

Live Luisteren voor AirPods is één van de onbekender functies in iOS 12 die Apple niet op het podium aankondigde. De functie bestaat al voor ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten van externe fabrikanten, maar daar ben je vaak honderden euro’s aan kwijt. Je kunt de functie inschakelen via de instellingen van de iPhone. Vervolgens fungeert je iPhone als een directionele microfoon. In een restaurant is het misschien wat raar om een AirPod in je oor te hebben, maar je zou dat kunnen verhullen met je haar of een hippe muts. Uiteraard is het geen volledige vervanging van een gehoorapparaat, als je die nodig hebt.

Live luisteren met iPhone

Live Luisteren inschakelen doe je als volgt:

  1. Tik op Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten.
  2. Tik bij Apparaten op het gewenste gehoorapparaat (in dit geval de AirPods).
  3. Tik op Start live luisteren.
  4. Houd het apparaat voor de persoon die je wilt horen.

In dit supportartikel van Apple lees je er meer over.

[ios12-summary]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2018, 15:12
Bron Bron Techcrunch
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen airpods, gehoor, slechthorend
Device AirPods
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.