Live Listen op AirPods

AirPods krijgen Live Luisteren-functie in iOS 12

Ideaal bij lichte gehoorproblemen

Goed nieuws voor mensen met gehoorschade of verminderd gehoor: Apple gaat de Live Luisteren-functie ook op de AirPods aanbieden. Voorheen had je hiervoor speciale gehoorapparaten nodig.

Live Luisteren voor AirPods

Apple is al jarenlang in de weer om gehoorapparaten samen te laten werken met iPhones en iPads. Live Luisteren is een van de functies die dat mogelijk maakt. Met Live luisteren’ is een iPhone of iPad te gebruiken als externe microfoon, die het geluid doorstuurt naar een geschikt gehoorapparaat. Zo kun je een gesprek voeren in een luidruchtige omgeving, of horen wat iemand aan de andere kant van de kamer zegt. Die functie komt nu ook voor AirPods beschikbaar in iOS 12.

De ondersteuning op AirPods is vooral handig voor mensen met milde gehoorproblemen, die nog niet aan een gehoorapparaat toe zijn. In het dagelijkse verkeer heb je misschien geen moeite om anderen te verstaan, maar het geroezemoes op een druk station kan problemen opleveren, als iemand probeert iets tegen je te zeggen. Dankzij de AirPods kun je het dan toch verstaan.

Live Listen op AirPods

Live Luisteren voor AirPods is één van de kleinere functies in iOS 12 die Apple niet op het podium aankondigde. De functie bestaat al voor ‘Made for iPhone’-gehoorapparaten van externe fabrikanten, maar daar ben je vaak honderden euro’s aan kwijt. Je kunt de functie inschakelen via de instellingen van de iPhone. Vervolgens fungeert je iPhone als een directionele microfoon. In een restaurant is het misschien wat raar om een AirPod in je oor te hebben, maar je zou dat kunnen verhullen met je haar of een hippe muts. Uiteraard is het geen volledige vervanging van een gehoorapparaat, als je die nodig hebt.

Live luisteren met iPhone

Live Luisteren inschakelen doe je als volgt:

  1. Tik op Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Gehoorapparaten.
  2. Tik bij Apparaten op het gewenste gehoorapparaat (in dit geval de AirPods).
  3. Tik op Start live luisteren.
  4. Houd het apparaat voor de persoon die je wilt horen.

In dit supportartikel van Apple lees je er meer over.

Beschikbaarheid
De Live Listen-functie voor AirPods komt dit najaar beschikbaar in iOS 12. Ontwikkelaars kunnen nu alvast de iOS 12 beta proberen. Wil je meer weten over de vernieuwingen in iOS 12, bekijk dan onze lijst met kleine en minder bekende iOS 12 functies die pas na de keynote bekend werden of in de beta’s zijn ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2018, 8:26
Bron Bron Techcrunch
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen airpods, gehoor, slechthorend
Device AirPods

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.