AirPods waterproof

AirPods bestverkochte volledig draadloze koptelefoon

80% van de markt

Dat de AirPods het goed doen, blijkt wel uit de winkelvoorraad van de afgelopen tijd en de vele positieve ervaringen. Uit nieuw marktonderzoek blijkt dat de AirPods goed zijn voor maar liefst 80% van de totale markt van draadloze koptelefoons.

AirPods goed voor 80% van de markt

Onderzoeksbureau Futuresource heeft uitgezocht hoe het ervoor staat met de markt van volledig draadloze koptelefoons. Het gaat dan om zowel oordopjes als de grotere koptelefoons. Uit het nieuwste onderzoek blijkt dat Apple het erg goed doet, want met 80% van de markt in handen staat Apple bovenaan het lijstje. Het aantal verkochte volledig draadloze koptelefoons is in het eerste kwartaal van dit jaar flink gestegen.

Zo’n 31% van alle koptelefoons bleek in het eerste kwartaal een volledig draadloos model te zijn. De markt van dit type koptelefoons maakt het afgelopen jaar een explosieve groei door van 178%. Er is ook goed nieuws voor mensen die deze draadloze koptelefoons te duur vinden. De gemiddelde prijs is namelijk in een jaar tijd gedaald van $171 naar $161. Apple ligt daar met een adviesprijs van €179 voor de AirPods net boven, maar wie verder kijkt vindt vaak een goede AirPods aanbieding. Volgens de analist heeft het succes van de AirPods tot gevolg dat andere merken allerlei alternatieven op de markt brengen die voor minder dan $150 verkocht worden.

Anker Zolo Liberty review: oortjes vergeleken met AirPods

Bijna 80 miljoen koptelefoons en oordopjes
Wereldwijd zijn er in het eerste kwartaal volgens het onderzoek 79,1 miljoen koptelefoons in het eerste kwartaal verkocht. Dit slaat zowel op draadloze als bedrade koptelefoons. Doordat er steeds meer functies op zitten, is de gemiddelde prijs van een koptelefoon gestegen naar $52. Naast Apple is ook JBL flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder, want het bedrijf verkocht 100% meer koptelefoons.

De AirPods werden anderhalf jaar geleden voor het eerst op de markt gebracht. Het is de verwachting dat Apple nog dit jaar met nieuwe AirPods met een verbeterde chip komt. Dit nieuwe model zou ondersteuning bieden voor Hé Siri, zodat je de assistent kan aanspreken zonder op een AirPod te hoeven tikken. Heb je nog geen AirPods en wil je daar niet op wachten, dan kan je natuurlijk ook nu al de AirPods kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2018, 15:50
Bron Bron Futuresource
Categorie Accessoires
Onderwerp airpods
Device AirPods
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.