Woning-app voor HomeKit op een MacBook.

Deze drie HomeKit-verbeteringen kun je nog dit jaar verwachten

HomeKit wordt met het jaar handiger, onder andere door de komst van nieuwe accessoires. Maar Apple doet ook zelf het nodige om HomeKit veelzijdiger te maken. Voor iOS 12 en macOS Mojave staan er weer een aantal vernieuwingen op de planning.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

HomeKit-verbeteringen in iOS 12 en macOS Mojave

HomeKit heeft de afgelopen jaren veel vernieuwingen gekregen. Met de Woning-app sinds iOS 10 is er een centrale plek waar je alle apparaten beheert en met de verbeteringen voor HomeKit-automatiseringen in iOS 11 heb je er bijna geen omkijken meer naar. Hoewel Apple tijdens de WWDC 2018 niet heel erg veel aandacht aan HomeKit besteedde, is er toch een aantal vernieuwingen waar gebruikers van slimme accessoires blij van worden. Onderstaande verbeteringen vind je in iOS 12 en macOS Mojave.


#1 HomeKit naar de Mac
Het heeft even geduurd, maar eindelijk kun je dankzij macOS Mojave HomeKit gebruiken op je Mac. Dat maakt Siri op je Mac in één klap een stuk bruikbaarder, want je kan nu gewoon vanachter je iMac of MacBook vragen om het licht aan of uit te doen. Daarnaast komt de Woning-app ook naar de Mac. Qua uitstraling en werking is deze nagenoeg gelijk aan de iPad-versie van de Woning-app. Er is een overzicht van je woning, je kamers en je automatiseringen en je kan nieuwe scènes aanmaken. Omdat je op een Mac geen 3D Touch hebt, gebruik je de rechter muisknop om naar de instellingen en het detailscherm van een accessoire te gaan.

Woning-app op de Mac.

#2 Ondersteuning voor afstandsbedieningen
HomeKit ondersteunt momenteel meer dan achttien verschillende productgroepen, zoals lampen, schakelaars, deurbellen, airco’s en sinds iOS 11.4 en AirPlay 2 ook speakers. Dit najaar komen daar universele afstandsbedieningen bij. Denk bijvoorbeeld aan de slimme afstandsbedieningen van Logitech. Deze afstandsbedieningen kun je gebruiken in combinatie met de Apple TV en verschijnen dan ook in de Woning-app. Tijdens een WWDC-sessie over HomeKit wordt zelfs gesproken over ondersteuning voor Siri, maar de details daarvan zijn nog schaars.

HomeKit met afstandsbedieningen.

We weten helaas nog niet precies wat de vereisten zijn voor dergelijke afstandsbedieningen. In theorie is er wel veel mogelijk met afstandsbedieningen voor HomeKit. Een Reddit-gebruiker laat zien hoe de Logitech Harmony in HomeKit eruit ziet, dankzij HomeBridge. Hoewel er nog niets bekend is over een eventuele HomeKit-ondersteuning voor deze afstandsbediening, zou het niet heel verrassend zijn. Logitech heeft al meerdere accessoires met HomeKit uitgebracht, zoals de Logitech Pop en Circle-camera.

#3 Verbeteringen in de Woning-app op iOS
Tot slot heeft Apple nog wat kleine aanpassingen doorgevoerd in de Woning-app in iOS 12. Als je een temperatuursensor in je woning hebt staan, zul je zien dat de temperatuur nu niet meer afgerond wordt. In plaats daarvan zie je ook het eerste cijfer achter de komma. Op dit moment kan Siri hier nog niet mee overweg, want als je de temperatuur in huis opvraagt rondt hij dit nog naar boven of beneden af.

Woning-app met temperatuur en berichtgeving.

Staat je huis inmiddels vol met allerlei sensoren en andere accessoires die meldingen kunnen geven, dan is het goed om te weten dat het beheren van deze meldingen een stuk eenvoudiger geworden is. Als je naar de woninginstellingen gaat, vind je nu een nieuw kopje Berichtgeving. Hier staan alle accessoires bij elkaar die meldingen kunnen versturen. Voorheen moest je naar elk aparte accessoire gaan om dit aan te passen, maar nu staan ze gegroepeerd op categorie bij elkaar. Je kan hier nog steeds HomeKit-meldingen instellen die alleen af gaan als je niet thuis bent.

[ios12-summary]

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 15 juni: Deel van het artikel over de afstandsbedieningen aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2018, 8:50
Categorieën iOS, Mac & macOS
Onderwerpen ios 12, macos mojave
Software iOS 12, macOS 10.14 Mojave
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.