AirPods 2 opladen

Gerucht: ‘Volgende AirPods kun je in 15 minuten opladen’

De volgende generatie AirPods kun je mogelijk in 15 minuten volledig draadloos opladen van 0 tot 100%. Dat beweert een geruchtenlekker, die bovendien claimt dat er pas in iOS 13.1 een donkere modus voor de iPhone beschikbaar komt.

AirPods 2 opladen in 15 minuten

Max Weinbach is geen bekende naam als het om het lekken van Apple-geruchten gaat. De man heeft dan ook geen indrukwekkend track record. Maar omdat hij in een video van EverythingApplePro te zien is staan zijn uitspraken nu toch opeens in de spotlight. We raden echter aan om zijn uitspraken niet klakkeloos als waar aan te nemen. De man schrijft voor XDA Developers, een website over Android-geruchten die is ontstaan vanuit een gebruikerscommunity van voornamelijk HTC-toestellen. Volgens Weinbach kun je in 15 minuten de AirPods en het doosje volledig draadloos opladen. Daarbij zal waarschijnlijk gebruik worden gemaakt van de Qi-standaard.


‘AirPods 2 krijgen groter en zwaarder doosje’
Draadloos opladen is een van de grote vernieuwingen die er voor de AirPods in 2019 aan zitten te komen. Volgens eerdere geruchten duurt het wachten nu niet lang meer. De huidige AirPods zijn al redelijk snel op te laden, maar dat moet via een Lightning-kabel in het doosje. Na 15 minuten laden kun je de AirPods weer drie uur gebruiken. De volgende versie zou volledig draadloos moeten zijn.

AirPods 2 spotje

We weten al dat Apple bezig is met een draadloos oplaadbaar doosje voor de AirPods. Dat werd al in 2017 aangekondigd. Het draadloze doosje zal waarschijnlijk wel iets groter zijn. Weinbach: “Er zit wel een nadeel aan, de case is langer en zwaarder”. Dat zou te maken hebben met het feit dat Apple Qi-spoelen moet inbouwen. Ook zouden de AirPods 2 een uiterlijk krijgen dat meer op de Apple Pencil 2 lijkt, dus een wat mattere afwerking. Er zijn zelfs geruchten dat de 2019 iPhones een wat mattere afwerking van het glas krijgen, zodat je meer grip hebt. Mogelijk is dit iets wat Apple bij meer producten wil doorvoeren: minder glimmend, meer houvast.

Over de AirPods gaan verder nog geruchten dat Apple een zwarte versie uitbrengt, naast de witte. Apple zou op 25 maart een aankondiging willen doen, waarna ze op 29 maart in de winkel liggen, maar ook dat is niet meer dan een gerucht. Rond die tijd zou dan ook de AirPower in de winkel moeten liggen, de draadloze oplaadmat die ernstig is vertraagd vanwege productieproblemen.

‘Donkere modus in iOS 13.1’
In een andere tweet beweert Weinbach dat de donkere modus van iOS 13 pas later beschikbaar zal komen. Hij denkt dat Apple hiermee wacht tot iOS 13.1, omdat Apple achterop schema zou lopen. Ook hiervan is onzeker in hoeverre we het moeten geloven, omdat Weinbach vooral geruchten lekt op het gebied van Android.

Bekijk ook

Gerucht: 'iOS 13 bevat dark mode'

iOS 13 krijgt een donkere modus. Dat voorspelt Bloomberg op basis van insider-info. Ook zou iOS 13 vernieuwde functies voor Live Photos bevatten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 maart 2019 om 8:34
Onderwerp
Categorie
Geruchten

AirPods

Lees alles over de AirPods, Apple's populaire draadloze oordopjes. Apple heeft inmiddels drie generaties van de AirPods uitgebracht, met de AirPods 2021 als nieuwste model. Er zijn ook andere speciale modellen, zoals de AirPods Pro en AirPods Max. Hoe kun je de AirPods koppelen, zit het met draagcomfort, hoe vind je AirPods snel weer terug? Bekijk de beste AirPods tips of ga AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je in ons artikel de beste prijzen. Voor een goede deal check je ons artikel met AirPods aanbiedingen.

AirPods
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.